Макарони по-флотськи були в меню завжди. Дуже смачна, ситна і проста в приготуванні страва.
Глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову олію і добре розігрійте.
Далі укладіть в сотейник, попередньо підготовлений яловичий фарш. Його можна купити в будь-якому магазині або ж приготувати самостійно (пропустити свіжу яловичину через м'ясорубку або подрібнити за допомогою кухонного комбайна). Обсмажуйте м'ясо, постійно мішаючи, до зникнення почервоніння в ньому і випаровування практично всієї рідини в сотейнику.
Потім очистіть від лушпиння червону цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть подрібнену цибулю в сотейник до говяжого фаршу. Додайте до м'яса також попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте вміст, постійно заважаючи, близько 2 хвилин.
Далі засипте в сотейник мелений перець чилі, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і приправте сухим орегано. Ретельно перемішайте всі і продовжуйте томіть ще кілька хвилин.
Тепер ретельно промийте під проточною водою свіжі помідори і за допомогою блендера подрібніть їх до стану пюре. Надішліть утворене пюре в сотейник до решти продуктів, перемішайте і продовжуйте томити страву близько 4 хвилин.
Потім додайте в сотейник томатну пасту, залийте соєвий соус, добре перемішайте і протоміть ще деякий час. Далі залийте вміст сотейника водою, засипте свіжою нашаткованою зеленню базиліка, накрийте кришкою і залиште кипіти на повільному вогні близько 12 хвилин.
Після закінчення цього часу укладіть в сотейник з м'ясною начинкою попередньо відварені макарони, ретельно перемішайте, до об'єднання всіх продуктів.
Потім рясно усипте вміст сотейника заздалегідь натертим на крупній тертці сиром чеддер, приправте нашаткованою зеленню базиліка, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на самому слабкому вогні близько 2 хвилин.
Готові макарони по флотськи розкладіть в глибокі миски і подавайте гарячими до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти