Ви знаєте за що в багатьох країнах люблять італійську кухню? За простоту, але при цьому різноманітність і відмінний вишуканий смак. Ні для кого не секрет, що однією з традиційних італійських страв є макарони під соусом болоньєзе. Часу на підготовку піде трохи, морочитися вам абсолютно не доведеться, і ви вільно у себе на кухні приготуєте просту середземноморську страву. Будь-які макарони, з цим насиченим соусом, набувають зовсім інший смак, і обов'язково сподобаються вашим домашнім.
Почніть приготування цієї страви з соусу болоньєзе. Підготуйте необхідні продукти. Ріпчасту цибулю почистіть і помийте. Наріжте маленьким кубиком.
Часник очистіть і пропустіть через прес. Морквину очистіть, промийте під проточною водою і наріжте кубиками або натріть на крупній тертці.
Печериці також потрібно очистити від шкірки, ретельно помийте від сміття і наріжте тонкими пластинами.
Свіжі помідори очистіть від шкіри. Є легкий спосіб це зробити. Візьміть дві великі ємності в одну налийте окріп, в другу холодну воду. На кожному з помідорів зробіть хрестоподібний надріз зверху. Опустіть спочатку їх в окріп на 1 хвилину. Потім перекладіть в ємність з холодною водою також на 1 хвилину. Через час витягніть помідори і легко зніміть шкіру. Перекладіть їх у блендер і перебити в пюре або дрібно наріжте.
Тепер приступайте безпосередньо до збірки соусу. Поставте на плиту велику сковороду. Налийте в неї 2 ложки оливкової олії і розігрійте. Висипте яловичий фарш. Добре обсмажте, час від часу помішуючи, близько 5-7 хвилин, поки яловичина не перестане бути рожевою. Викладіть в миску. Поки відставте.
У цю ж сковороду додайте ще 1 ложку оливкової олії і відправте туди ріпчасту цибулю і моркву. Пасеруйте, поки овочі не почнуть розм'якшуватися, постійно помішуючи.
Потім додайте часник. Ще трохи посмажте. Далі додайте гриби. Томатну пасту, вона дасть більше томатного смаку і солодощі.
Візьміть миску з підсмаженим фаршем і висипте його до овочів на сковороду. Помішайте. Тепер вилийте томатний соус. Додайте орегано і ретельно все змішайте. Присоліть і приправте чорним меленим перцем за смаком.
Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь на мінімум і тушкуйте соус болоньєзе 30-40 хвилин. Помішуйте кожні 10 хвилин. Якщо соус почне виглядати сухим, додайте трохи води. Готуйте, поки яловичий фарш не придбає м'яку текстуру.
Тим часом зваріть макарони (тальятелле, папарделле або будь-які інші сорти, які вам подобаються). Поставте на вогонь каструлю з водою, посоліть її. Коли вода закипить, висипте в неї макарони. Варіть до стану альденте або відповідно до інструкції на упаковці. Злийте воду і можна подавати.
На порційну тарілку викладіть макарони, зверху полийте соусом болоньєзе. Посипте натертим сиром пармезан і додайте трохи дрібно нарізаної зелені петрушки. Макарони під соусом болоньєзе готові. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти