Укр
Рус
Майонез Соуси Українська кухня

Майонез домашній

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

3117 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Вершковий, шовковистий, домашній майонез. У наведеному нижче рецепті вказані пропорції спецій і начинки, але, звичайно, ви можете змінити їх на свій смак, щоб домашній майонез був дійсно ідеальним для вас.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Майонез домашній" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири60.5 гр.
  • Вуглеводи0.8 гр.
  • Калорії570 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш за все: вам знадобиться блендер з насадкою для змішування (як для приготування пюре або дитячого супу), так само вузьке блюдо з діаметром, відповідним насадки для блендера. Можна просто взяти банку потрібного діаметру і, відповідно, відразу ж зберігати в ній майонез, щоб не забруднити посуд і не перекладати.

Крок - 1
02

Так само необхідно ретельно вимити яєчні шкаралупи перед використанням яєць (така профілактика проти сальмонели). Акуратно розбийте по черзі курячі яйця в підготовлену чисту банку (слідкуйте за шкаралупою, якщо не хочете її в майонезі).

Крок - 2
03

Далі засипте в банку з яйцями сіль, чорний мелений перець, додайте гірчицю (можна навіть використовувати гостру).

Крок - 3
04

Потім залийте в банку до решти продуктів лимонний сік (або білого винного оцту, якщо немає лимона, але тоді кількість менше), (порада: рекомендуємо тільки кілька ложок лимонного соку для «першого разу», потім ви повинні спробувати майонез і оцінити, додавати ще в наступний раз, наприклад, в майонез для салатів можна використовувати більше соку, в інших випадках менше) і рослинне масло, після чого все ретельно збийте.

Крок - 4
05

Найкраще: помістіть кінчик блендера на саме дно банки, увімкніть його і перемішуйте близько 10 секунд, поки вміст дна ємності не почне перетворюватися в емульсію (майонез). Потім, весь час перемішуючи, повільно підніміть кінчик блендера вгору (разом з ним підніметься утворений майонез), а потім швидше, але все ж повільним плавним рухом знову опустіть суміш вниз - і так 2-3 рази, весь час опускаючи, піднімаючи, до появи однорідної маси.

Крок - 5
06

Готовий, густий домашній майонез подавайте і використовуйте з будь-яким салатом і навіть в якості соусу. Зберігайте майонез в холодильнику в закритій банці до 2 тижнів. Смачного.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сметана - покроковий рецепт, фото 1 Сметана 15 1 1 з 5 - детальніше -
Спагеті з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з беконом 40 5 3 з 5 - детальніше -
Зрази з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з капустою 70 4 3 з 5 - детальніше -
Смачні цукерки - покроковий рецепт, фото 1 Смачні цукерки 50 3 3 з 5 - детальніше -