Вершковий, шовковистий, домашній майонез. У наведеному нижче рецепті вказані пропорції спецій і начинки, але, звичайно, ви можете змінити їх на свій смак, щоб домашній майонез був дійсно ідеальним для вас.
Перш за все: вам знадобиться блендер з насадкою для змішування (як для приготування пюре або дитячого супу), так само вузьке блюдо з діаметром, відповідним насадки для блендера. Можна просто взяти банку потрібного діаметру і, відповідно, відразу ж зберігати в ній майонез, щоб не забруднити посуд і не перекладати.
Так само необхідно ретельно вимити яєчні шкаралупи перед використанням яєць (така профілактика проти сальмонели). Акуратно розбийте по черзі курячі яйця в підготовлену чисту банку (слідкуйте за шкаралупою, якщо не хочете її в майонезі).
Далі засипте в банку з яйцями сіль, чорний мелений перець, додайте гірчицю (можна навіть використовувати гостру).
Потім залийте в банку до решти продуктів лимонний сік (або білого винного оцту, якщо немає лимона, але тоді кількість менше), (порада: рекомендуємо тільки кілька ложок лимонного соку для «першого разу», потім ви повинні спробувати майонез і оцінити, додавати ще в наступний раз, наприклад, в майонез для салатів можна використовувати більше соку, в інших випадках менше) і рослинне масло, після чого все ретельно збийте.
Найкраще: помістіть кінчик блендера на саме дно банки, увімкніть його і перемішуйте близько 10 секунд, поки вміст дна ємності не почне перетворюватися в емульсію (майонез). Потім, весь час перемішуючи, повільно підніміть кінчик блендера вгору (разом з ним підніметься утворений майонез), а потім швидше, але все ж повільним плавним рухом знову опустіть суміш вниз - і так 2-3 рази, весь час опускаючи, піднімаючи, до появи однорідної маси.
Готовий, густий домашній майонез подавайте і використовуйте з будь-яким салатом і навіть в якості соусу. Зберігайте майонез в холодильнику в закритій банці до 2 тижнів. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти