Мафіни з шоколадом- популярний десерт до чаю. Особливість даного рецепта в тому, що маффіни готуються без яєць. Їх замінюють банани. При цьому страва виходить такою ж пишною, м'якою і смачною, як традиційна випічка на яєчній основі. Але по-справжньому апетитними ці маффіни роблять шматочки шоколаду, які залишаються в тісті навіть після випікання.
Банани вимийте і очистіть від шкірки. Для приготування мафінів з шоколадом вибирайте дуже стиглі і м'які банани. Покладіть їх в миску і помніть виделкою в пюре.
Додайте до бананів йогурт і молоко кімнатної температури і перемішайте до однорідності.
Всипте розпушувач для тіста і харчову соду і знову перемішайте вилкою. Суміш повинна почати пузиритися. Поки відставте її в сторону.
В окрему миску просійте пшеничну муку з какао і цукром. Перемішайте вінчиком до однорідності.
У ємність з сухими інгредієнтами перелийте бананово-молочну суміш і вимішайте вінчиком до однорідності.
Розтопіть на плиті солоне вершкове масло (якщо немає солоного, візьміть звичайне), злегка остудіть і додайте в тісто. Акуратно перемішайте кулінарною лопаткою. Текстура тіста повинна стати однорідною і бархатистою.
Шоколад поламайте на невеликі шматочки, присипте борошном і перемішайте. Це необхідно, щоб шоколад не опустився на дно, а рівномірно розподілився по всьому тісту і не розтанув при випічці.
Надішліть підготовлений шоколад в тісто і знову обережно вимішайте для рівномірного розподілу. Занадто старатися не потрібно.
Розподіліть тісто за формами для маффінів. Воно повинно заповнити ¾ їх висоти. Зверху в кожну порцію покладіть кілька кубиків шоколаду.
Розігрійте духовку до 220 градусів і відправте туди маффіни на 10 хвилин. Потім знизьте температуру до 180 і випікайте ще 12-14 хвилин. Вийміть деко і перевірте маффіни на готовність дерев'яною паличкою: якщо вона виходить сухою, десерт готовий. Остудіть випічку і подавайте маффіни з шоколадом до чаю. Зовні вони пишні, а всередині неймовірно ніжні, м'які, з шматочками шоколаду. Це дуже смачно. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти