Укр
Рус
Кекси Випічка Американська кухня

Маффіни з шоколадом

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

2066 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Маффіни з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Мафіни з шоколадом- популярний десерт до чаю. Особливість даного рецепта в тому, що маффіни готуються без яєць. Їх замінюють банани. При цьому страва виходить такою ж пишною, м'якою і смачною, як традиційна випічка на яєчній основі. Але по-справжньому апетитними ці маффіни роблять шматочки шоколаду, які залишаються в тісті навіть після випікання.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маффіни з шоколадом" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи45 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Банани вимийте і очистіть від шкірки. Для приготування мафінів з шоколадом вибирайте дуже стиглі і м'які банани. Покладіть їх в миску і помніть виделкою в пюре.

Крок - 1
02

Додайте до бананів йогурт і молоко кімнатної температури і перемішайте до однорідності.

Крок - 2
03

Всипте розпушувач для тіста і харчову соду і знову перемішайте вилкою. Суміш повинна почати пузиритися. Поки відставте її в сторону.

Крок - 3
04

В окрему миску просійте пшеничну муку з какао і цукром. Перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок - 4
05

У ємність з сухими інгредієнтами перелийте бананово-молочну суміш і вимішайте вінчиком до однорідності.

Крок - 5
06

Розтопіть на плиті солоне вершкове масло (якщо немає солоного, візьміть звичайне), злегка остудіть і додайте в тісто. Акуратно перемішайте кулінарною лопаткою. Текстура тіста повинна стати однорідною і бархатистою.

Крок - 6
07

Шоколад поламайте на невеликі шматочки, присипте борошном і перемішайте. Це необхідно, щоб шоколад не опустився на дно, а рівномірно розподілився по всьому тісту і не розтанув при випічці.

Крок - 7
08

Надішліть підготовлений шоколад в тісто і знову обережно вимішайте для рівномірного розподілу. Занадто старатися не потрібно.

Крок - 8
09

Розподіліть тісто за формами для маффінів. Воно повинно заповнити ¾ їх висоти. Зверху в кожну порцію покладіть кілька кубиків шоколаду.

Крок - 9
10

Розігрійте духовку до 220 градусів і відправте туди маффіни на 10 хвилин. Потім знизьте температуру до 180 і випікайте ще 12-14 хвилин. Вийміть деко і перевірте маффіни на готовність дерев'яною паличкою: якщо вона виходить сухою, десерт готовий. Остудіть випічку і подавайте маффіни з шоколадом до чаю. Зовні вони пишні, а всередині неймовірно ніжні, м'які, з шматочками шоколаду. Це дуже смачно. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат Миттєвий - покроковий рецепт, фото 1 Салат Миттєвий 20 4 2 з 5 - детальніше -
Тісто для пельменів - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для пельменів 35 1 1 з 5 - детальніше -
Слойка завитушка - покроковий рецепт, фото 1 Слойка завитушка 60 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Пташине молоко - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пташине молоко 90 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Перець фарширований капустою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований капустою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Хворост на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Хворост на горілці 55 3 3 з 5 - детальніше -