Як створити міні булочки з корицею! Ці солодкі мініатюрні маффіни з корицею мають м'які і пухнасті ванільні центри, покриті топленим маслом і посипані корицею і цукром.
Розігрійте духовку 190 градусів і покрийте міні-форму для випічки кексів (можливо на 24 штуки) паперовими вкладишами або злегка змастіть вершковим маслом і борошном. Змішайте просіяне борошно, цукор, розпушувач для тіста, сіль, кукурудзяний крохмаль, корицю і подрібнений мускатний горіх у великій мисці. Збивайте до утворення однорідної маси.
В окремій мисці змішайте курячі яйця (розбиваючи їх по черзі), екстракт ванілі і сколотину в однорідну рідку масу.
Продовжуючи збивати інгредієнти в мисці, влийте в неї розтоплене вершкове масло. У вас повинна вийти однорідна рідка суміш.
Додайте утворену рідку суміш в миску з раніше приготовленою борошняною масою і, використовуючи лопатку, акуратно перемішайте інгредієнти разом до утворення однорідної маси - не змішуйте занадто густо, інакше маффіни стануть сухими.
Покладіть утворене тісто в осередки для кексів, в підготовлену міні-форму, заповнюючи кожен вкладиш на 3/4. Надішліть форму з майбутньою випічкою в духовку, раніше розігріту, і випікайте протягом 11-13 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр маффіна, не вийде сухою ( не волога рідким тістом, зубочистка повинна бути чистою, але не запікайте занадто сильно, маффіни будуть бляклими).
Поки випічка запікається, викладіть в невелику миску вершкове масло і в мікрохвильовці або на паровій бані розтопіть його до рідкого стану. Далі змастіть розтопленим маслом верхівку кожного маффіна, поки він ще теплий.
Змішайте в окремій мисці цукор і мелену корицю, а потім посипте кожен маффін поверх ще не застиглим маслом. Подавайте готові маффіни з корицею теплими і насолоджуйтеся!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти