Укр
Рус
Люля-кебаб Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб на сковороді

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

2153 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
 Люля кебаб на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Люля - кебаб за цим рецептом не готується на грилі або в духовці, але має дуже насичений аромат, який робить його занадто апетитним і ситним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви " Люля кебаб на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки11.1 гр.
  • Жири17.6 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії221 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться м'ясом. Отже, виберіть свіжий шматок баранини і за допомогою м'ясорубки ретельно перекрутіть його (можна навіть двічі) до фаршу. Помістіть м'ясо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Потім додайте до фаршу раніше підготовлену суміш з подрібненого імбиру, видавленого через чеснокодавку часнику і дрібно нашаткованої зелені кінзи.

Крок - 2
03

Далі додайте очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Приправте чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Потім засипте в миску з фаршем червоний мелений перець, грубо подрібнені насіння коріандру і сухий кмин.

Крок - 4
05

Тепер додайте до м'яса пасту папайя, рясно присоліть все і пріперчіть чорним меленим перцем. Збризніть вміст миски свіжо вичавленим соком лимона.

Крок - 5
06

Далі додайте в миску заздалегідь вимиті і дрібно нарізані листя коріандру і м'яти, засипте будь-які спеції до м'яса.

Крок - 6
07

Потім засипте в фарш з баранини підготовлений порошок з мигдалю і фісташок і закиньте подрібнений зелений перець чилі.

Крок - 7
08

Тепер перемішайте вміст миски ретельно руками і залиште маринуватися приблизно на 30 хвилин.

Крок - 8
09

Далі сформуйте, змоченими в холодній воді або рослинному маслі руками, із настоявшого фаршу овальної форми ковбаски і насадіть на довгу, гостру шпажку. Ковбаски з фаршу повинні бути практично тієї ж довжини, що і шпажка. Залиште тільки з обох сторін гострі кінці, щоб було зручно тримати. Розкачайте так всю кількість м'яса.

Крок - 9
10

Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте. Далі укладіть в киплячу олію підготовлений люля - кебаб, зменшіть вогонь до середнього і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік до утворення золотисто - хрусткої скоринки.

Крок - 10
11

Готовий люля - кебаб розкладіть на святкове блюдо і подавайте з соусом і свіжими овочами.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -
Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -
Закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів 15 3 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Заварне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Заварне тісто 30 1 2 з 5 - детальніше -
Справжній салат Цезар - покроковий рецепт, фото 1 Справжній салат Цезар 40 5 2 з 5 - детальніше -
Воловани з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з морепродуктами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ягідно-апельсиновий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Ягідно-апельсиновий смузі 30 1 2 з 5 - детальніше -