Лисички - одні з найсмачніших лісових грибів. Яскраві, ароматні з приємним ніжним горіховим присмаком, та ще й під сметанним соусом. Така страва ідеально доповнить як повсякденне, так і святкове меню.
Для приготування вибирайте лисички маленького або середнього розміру. Якщо використовуєте великі гриби, розділіть їх кілька частин. Лисички очистіть і промийте під проточною водою. Складіть в глибоку миску. Додайте сіль і залийте окропом.
Перемішайте і дайте постояти кілька хвилин. Завдяки такій обробці, всі решта смітинки осядуть на дно чаші. За допомогою шумівки або кухонних щипців вийміть лисички з води і перекладіть на паперовий або бавовняний рушник.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Часник наріжте тонкими слайсами.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Розтопіть в жаровні частину вершкового масла і додайте оливкове. Викладіть подрібнену цибулю. Коли пряність почне набувати золотистого відтінку, додайте часник. Обсмажте протягом 1 хвилини. Надішліть на сковороду гриби і переміксуйте.
Зменшіть вогонь до мінімальних значень і продовжуйте тушкувати кілька хвилин. Коли гриби стануть золотисто-коричневого кольору, влийте в жаровню сметану або жирні вершки.
Петрушку промийте і просушіть паперовим рушником. Дрібно наріжте листочки і додайте до решти інгредієнтів. Можна використовувати свіжий кріп та іншу зелень за смаком.
Продовжуйте готувати, періодично помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Коли вершковий соус загусне, посоліть і зніміть страву з вогню. Викладіть лисички в порційне блюдо і подавайте на стіл з гарніром. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти