Рецептів лимонного напою для тонізації є безліч. Ми пропонуємо солодкий і освіжаючий лимонний напій. Ви можете пити холодну воду, газовану або теплий чай з часточками такого лимона.
Закип'ятіть воду у великій каструлі і покладіть в неї банки (перевернуті догори ногами). Ретельно простерилізуйте ємність, прокип'ятивши кілька хвилин. Коли банки в каструлі наповняться водяною парою, вийміть їх і добре висушіть.
Далі ретельно вимийте проточною водою свіжий лимон і добре просушіть. Натріть кожен лимон в шкірці крупною сіллю (при митті лимона крупною сіллю руки запечуть тому, будь ласка, надягніть рукавички).
Потім замочіть лимон у воді на деякий час і вимийте від солі.
Далі акуратно і ретельно натріть кожен лимон харчовою содою. Покладіть лимони з харчовою содою в глибоку миску і залийте холодною водою. Залиште лимон зануреним у воді на 10-15 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу викачайте лимон в гарячій воді і промийте від харчової соди. Повністю висушіть лимон сухим рушником.
Наріжте лимон тонкими кільцями якомога тонше. Видаліть всі насіння з лимона і викиньте хвостики з фрукта. Нарізані лимони зважте за допомогою кухонних ваг. Приготуйте масу нарізаного лимона і стільки ж засипте цукру. Додайте цукор в миску з лимоном і змішайте обережно 2-3 рази (залиште трохи цукру на потім). Оскільки при невеликій кількості цукру може виникнути гіркий смак, використовуйте його в співвідношенні 1: 1. Після змішування, залиште лимон в цукрі настоятися протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
Помістіть дозрілий лимон в стерильну банку, яка була повністю висушена (будьте обережні, щоб не допустити намокання посуду, так як може утворитися цвіль при зберіганні). Засипте в ємність так само цукор, що залишився, накрийте харчовою плівкою і закрийте кришкою. Зберігайте лимон в банці при кімнатній температурі протягом 1 дня в холодильнику протягом 2 днів в цілому 3 дні.
Потім викладіть часточки лимона в склянку, залийте содовою з льодом і насолоджуйтеся чудовим лимонним тонізуючим напоєм.
Випадкові рецепти