Укр
Рус
Ром Напої Українська кухня

Лимонна горілка

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

3190 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Лимонна горілка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Американська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Рецепт чудесної, ніжної, злегка освіжаючої лимонної горілки. Я рекомендую.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лимонна горілка" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії227 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зробіть в домашніх умовах лимонну горілку. Для цього закип'ятіть воду, остудіть її до температури нижче 50 градусів Цельсія. Потім залийте в воду рідкий мед, перемішайте до розчинення і залиште повністю охолонути.

Крок - 1
02

Потім ретельно промийте лимони теплою водою, потім обшпарте їх окропом. Залиште лимони в киплячій воді приблизно на 20 секунд, злийте воду і залиште фрукт остигати.

Крок - 2
03

Притискаючи рукою, скрутіть (протріть) кожен лимон в шкірці на твердій поверхні. Відріжте акуратно краї кожного лимона. Розріжте фрукт навпіл і ложкою вийміть обережно м'якоть зсередини.

Крок - 3
04

Далі укладіть все в каструлю і залийте раніше підготовленою водою з медом, перемішайте все ретельно, додайте так само спирт і знову перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Накрийте каструлю кришкою і залиште приблизно на 48 годин.

Крок - 4
05

Через 24 години акуратно за допомогою шумівки вийміть половинки лимона з каструлі і не дуже сильно відіжміть кожну частину. Потім спробуйте утворену лимонну суміш, якщо вона недостатньо солодка, додайте трохи (1-2 ложки) меду за смаком. Знову накрийте кришкою і залиште настоятися.

Крок - 5
06

На наступний день процідіть вміст каструлі через щільне сито, вистелене кілька разів складеною марлею, відіжміть добре м'якоть.

Крок - 6
07

Розлийте приготовлену лимонну горілку (настойку) в пляшки і процідіть через паперовий рушник. Така горілка має бути витримана не менше місяця в прохолодному і темному місці, чим довше дозріває, тим смачніше. Через 5 тижнів лимонна горілка освітлиться, але на дні попередньої фільтрації утворюється осад, акуратно, щоб не потривожити його, перелийте напій в графин, осад можна знову процідити.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Юшка з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з вершками 50 6 3 з 5 - детальніше -
Печінковий торт з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт з морквою 65 6 4 з 5 - детальніше -
Закусочний торт багатошаровий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт багатошаровий 60 4 3 з 5 - детальніше -