Густий, злегка солодкуватий яєчний лікер домашній «Бейліз». Досить міцний, як гоголь-моголь. Але ми не п'ємо його в великих кількостях, це скоріше напій для дегустації, ніж для сп'яніння. Цікаве доповнення до випічки, десертів, морозива, шоколаду або праліне. Його також можна просто подавати в склянці для лікеру, наприклад, з чашкою кави.
У нас є кілька перевірених рецептів хорошого домашнього напою. Це найпростіший у приготуванні. Нижче представлені інгредієнти і докладний рецепт. Спробуйте і подивіться, як приготувати простий, швидкий і смачний лікер бейліз. Отже, для початку залийте в миску заздалегідь відокремлені яєчні жовтки.
Засипте в миску з жовтками цукор і цукрову пудру і ретельно збийте все вінчиком або міксером на повільній швидкості. Продовжуйте збивати, поки жовтки не стануть світлішими і об'ємними.
Потім, перемішуючи на малій швидкості, дуже повільно додайте в миску до решти інгредієнтів холодне згущене молоко. Коли молочний продукт змішається з жовтками, так само повільно влийте в ємність спирт і ще раз все добре перемішайте, до однорідної не надто густої суміші.
Приготований напій перелийте в промиту і ошпарену пляшку, закрийте і залиште на кілька годин в холодильник - хай загусне. Потім дістаньте готовий домашній лікер бейліз з холодильника і зберігайте при кімнатній температурі. Якщо ви хочете зберігати в холодильнику, пам'ятайте, що відразу після того, як ви дістали цей вид лікеру з холодильника, він буде дуже густий, потім «розріджується» природним шляхом, тому виймати його потрібно заздалегідь.
Подавайте лікер не раніше, ніж через 1 день після того, як перелили його в пляшку, розлив в красиві чарки, в супроводі плитки темного шоколаду. Іноді лікер може розшаровуватися при тривалому стоянні, але тоді досить добре струсити пляшку, він повертається до хорошого виду. Не втрачає смакових якостей. Смачного.
Випадкові рецепти