Французька кухня славиться по всьому світу своїми вишуканими стравами, і особливе місце займають десерти. Яскравим представником ніжної, ароматної, оригінальної французької випічки вважається круасан. Ці неймовірно смачні рогалики з різною начинкою завоювали свою популярність по всьому світу. Україна в цій справі теж не відстає, адже справжньою родзинкою сучасного кондитерського мистецтва є львівський круасан. У Львові навіть є особливий заклад «lviv Croissants», в якому подають кращі круасани, які готують прямо для гостей. Звичайно ж, відвідати це дивовижне місто стоїть, і заглянути в кафешку, щоб покуштувати знамениті львівські круасани. Але якщо ви наполегливо хочете навчитися готувати ці ласощі самостійно, наш рецепт вам в цьому неодмінно допоможе.
В окрему ємність покладіть свіжі дріжджі. Насипте до них цукор. Розімніть дріжджі з цукром, поки маса не стане рідкою.
У дріжджову масу влийте тепле молоко. Добре перемішайте і відставте, щоб маса охолола.
Тим часом просійте пшеничну муку у велику миску, краще використовувати якісну вищого сорту. До борошна додайте сіль. Перемішайте компоненти виделкою.
Наріжте охолоджене вершкове масло на кубики, приблизно 1,5 * 1,5 сантиметра. Потім викладіть його в миску з борошном і сіллю. Добре перемішайте інгредієнти до утворення великої крихти.
Потім влийте до масла і борошна суміш молока, цукру і дріжджів. Перемішуйте, поки тісто не почне збиратися, але воно не повинно бути гладким. Викладіть тісто на харчову плівку, загорніть його і сформуйте прямокутник. Покладіть тісто в морозилку на 30 хвилин або в холодильник на пару годин.
Через зазначений час вийміть з морозилки тісто. Зніміть плівку. Викладіть його на присипану борошном робочу поверхню. Починайте розгортати тісто, качалку також посипте борошном. Розкачайте прямокутник приблизно в два-три рази довше його ширини.
Спочатку тісто буде важко розгортати, так як воно трохи підмерзло. Потім складіть краї прямокутника в середину. Розкачайте качалкою тісто по «шву», щоб знову подовжити його. Переверніть тісто швом вниз і знову складіть краї в середину. Повторіть процес розкочування і складання ще два рази, щоб отримати в цілому чотири рази.
Розкачане і складене тісто загорніть в харчову плівку. Покладіть в холодильник на пару годин або краще на ніч. Після того, як тісто полежало в холодильнику відведений час, вийміть його. Викладіть на присипану борошном робочу поверхню і розкачайте тісто в прямокутник розміром приблизно 40 * 25 сантиметрів.
Використовуючи ніж, розріжте тісто на трикутники. Зробіть невеликі надрізи по центру основи кожного трикутника. Розтягніть обережно кути і кінчик трикутника. Потім скачайте тісто, починаючи з широкої частини до вузької, надаючи йому форму круасана.
Викладіть круасани, на застелений пергаментом деко, тонким кінчиком вниз. Накрийте їх харчовою плівкою і дайте їм піднятися при кімнатній температурі протягом 2-3 годин.
Розігрійте духовку до 230 градусів. У невелику ємність відокремте жовток з яйця. Додайте до нього трохи молока і розмішайте.
Коли круасани «підійшли» зніміть з них плівку і змастіть жовтком. Поставте деко в духовку. Випікайте протягом 8 хвилин. Потім зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Перед подачею на стіл, охолодіть круасани на решітці. Смачного.
Випадкові рецепти