Можливо, ви цінуєте кавказьку кухню і мрієте навчитися готувати люля-кебаб, то сьогодні вам пощастило. Я можу провести для вас майстер-клас з приготування цієї страви, а саме я навчу вас робити люля-кебаб з яловичини в духовці. Всім відомо, що це м'ясна страва виходець Кавказу, тому в класичному варіанті готується з баранини, але в нашому рецепті ми використовуємо яловичину, і можете не сумніватися, обов'язково здивуємо навіть самого вибагливого гурмана.
Люля-кебаб це щось середнє між шашликом і котлетами тому щоб м'ясні вироби добре трималися на шпажках потрібно фарш добре відбивати. Але ми сьогодні трохи полегшимо собі роботу і використовуємо в процесі приготування тісто. Воно, звичайно-ж таки не дріжджове і не пісочне, а листкове, яке, до речі, можна без проблем придбати в будь-якому супермаркеті.
Тому беремо пласт тіста прямокутної форми і розрізаємо на рівномірні смужки шириною не більше 3 см.
Тепер нам необхідно приготувати фарш для наших люля-кебаб. Для цього беремо хороший шматок яловичої м'якоті, обполіскуємо, видаляємо плівки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки і перекладаємо в глибоку посудину.
Ще нам знадобиться цибуля. Для цього цибулину чистимо від лушпиння і трьом на дрібну тертку, додаємо до м'ясного фаршу.
Туди ж вливаємо трохи соєвого соусу і солимо. Ще приправляем меленим чорним перцем і кидаємо пропущений через прес часник.
Все добре перемішуємо в однорідну масу.
Тепер приступаємо до безпосереднього приготування наших м'ясних виробів. За допомогою круглої ложки набираємо фарш і формуємо руками кульки у формі фрикадельок.
З кількості наших інгредієнтів має бути досить кульок. Тепер беремо смужку тіста і надягаємо одним кінцем на рожні дерев'яного шампура.
Потім надягаємо м'ясну кульку і загортаємо тістом, потім знову м'ясо і тісто. Таким чином нанизуємо на шампур чотири м'ясних кульки і завершуємо тістом.
Приготовлені шампура з м'ясними виробами поміщаємо на деко для випічки і відправляємо в духовку. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом приблизно 35 хвилин.
Подавайте приготований вами люля-кебаб з яловичини в духовці, виклавши на листя салату. Радійте похвалам гостей і готуйтеся до роздачі рецепта.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти