Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб з яловичини в духовці

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

1844 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Люля кебаб з яловичини в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Можливо, ви цінуєте кавказьку кухню і мрієте навчитися готувати люля-кебаб, то сьогодні вам пощастило. Я можу провести для вас майстер-клас з приготування цієї страви, а саме я навчу вас робити люля-кебаб з яловичини в духовці. Всім відомо, що це м'ясна страва виходець Кавказу, тому в класичному варіанті готується з баранини, але в нашому рецепті ми використовуємо яловичину, і можете не сумніватися, обов'язково здивуємо навіть самого вибагливого гурмана.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля кебаб з яловичини в духовці" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи17.8 гр.
  • Калорії274 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Люля-кебаб це щось середнє між шашликом і котлетами тому щоб м'ясні вироби добре трималися на шпажках потрібно фарш добре відбивати. Але ми сьогодні трохи полегшимо собі роботу і використовуємо в процесі приготування тісто. Воно, звичайно-ж таки не дріжджове і не пісочне, а листкове, яке, до речі, можна без проблем придбати в будь-якому супермаркеті.

Крок - 1
02

Тому беремо пласт тіста прямокутної форми і розрізаємо на рівномірні смужки шириною не більше 3 см.

Крок - 2
03

Тепер нам необхідно приготувати фарш для наших люля-кебаб. Для цього беремо хороший шматок яловичої м'якоті, обполіскуємо, видаляємо плівки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки і перекладаємо в глибоку посудину.

Крок - 3
04

Ще нам знадобиться цибуля. Для цього цибулину чистимо від лушпиння і трьом на дрібну тертку, додаємо до м'ясного фаршу.

Крок - 4
05

Туди ж вливаємо трохи соєвого соусу і солимо. Ще приправляем меленим чорним перцем і кидаємо пропущений через прес часник.

Крок - 5
06

Все добре перемішуємо в однорідну масу.

Крок - 6
07

Тепер приступаємо до безпосереднього приготування наших м'ясних виробів. За допомогою круглої ложки набираємо фарш і формуємо руками кульки у формі фрикадельок.

Крок - 7
08

З кількості наших інгредієнтів має бути досить кульок. Тепер беремо смужку тіста і надягаємо одним кінцем на рожні дерев'яного шампура.

Крок - 8
09

Потім надягаємо м'ясну кульку і загортаємо тістом, потім знову м'ясо і тісто. Таким чином нанизуємо на шампур чотири м'ясних кульки і завершуємо тістом.

Крок - 9
10

Приготовлені шампура з м'ясними виробами поміщаємо на деко для випічки і відправляємо в духовку. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом приблизно 35 хвилин.

Крок - 10
11

Подавайте приготований вами люля-кебаб з яловичини в духовці, виклавши на листя салату. Радійте похвалам гостей і готуйтеся до роздачі рецепта.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний цукор - покроковий рецепт, фото 1 Молочний цукор 40 5 3 з 5 - детальніше -
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з абрикосів 95 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

 Салат обжорка з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з куркою 55 6 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з сиром 25 2 3 з 5 - детальніше -