Багато хто може сказати, що немає кращого відпочинку, ніж в теплий літній вечір посидіти на дачі у мангала, спостерігаючи за приготуванням шашлику. Можу з вам посперечатися. Нітрохи не гірше заняття - приготувати у себе в домі, на кухні дивовижну страву під назвою люля-кебаб. Може, хтось запитає, що це таке? Відповім - це така арабська і азіатська страва, що чимось нагадує котлети, але за формою довгасті, без додавання хліба і яєць, і готуються на шампурах або дерев'яних шпажках. Так як походження цього м'ясного виробу все-таки Азія і Кавказ, то традиційно він готується з баранини, на мангалі або на багатті, але в кожній країні кулінари намагаються використовувати інші види м'яса, а також способи готування, і яловичина цьому не виняток. І якщо ви зважитеся взятися за приготування люля-кебабу з яловичини, послідуйте всім нашим порадам і рекомендаціям, і він у вас вийде обов'язково, соковитим, смачним, ароматним.
Беремо цибулину середнього розміру, чистимо від лушпиння і шаткуємо досить дрібно.
Гілочки з листками м'яти і зелень коріандру нарізаємо і перекладаємо в електромлин, за допомогою якого зелень подрібнюємо.
Підготовлений м'ясний фарш викладаємо в глибоку миску, посипаємо перцем кайенским, додаємо сіль.
Потім в фарш кидаємо подрібнений імбир з часниковою пастою, а також січену цибулю, що попередньо віджимаємо руками, щоб здавити сік. Ще посипаємо порошком кмину і меленим коріандром, кладемо подрібнену зелень м'яти і коріандру.
Після цього кладемо зелену пасту чилі і розтоплене вершкове масло, добре усе перемішуємо, утворивши однорідну масу, але головне занадто не перем'яти.
Накриваємо миску з фаршем фольгою і залишаємо маринуватися в холодильнику не менше години, можна набагато довше, це тільки краще.
Поки м'ясна суміш для майбутньої страви маринується, ми не втрачаємо час і робимо йогурт. Листя м'яти і коріандр подрібнюємо в місці з зеленим чилі в електромлині, додаємо трохи води, щоб утворилася паста.
Переливаємо приготовлену зелену пасту в ємність з йогуртом, додаємо трохи молока і змішуємо, присоливши, до бажаної консистенції, відставляємо в бік.
На цьому етапі включаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів. Тепер починаємо з промаринованого фаршу формувати люля-кебаб, а щоб м'ясна суміш не прилипала до рук, змащуємо їх рослинною олією.
Беремо трохи фаршу і починаємо формувати на шампур, утворюючи довгу ковбаску, добре притискаючи руками до шампура щільніше, щоб коли кебаби будуть смажитися, не розвалювалися.
У верхню частину духовки поміщаємо решітку гриль і змащуємо її олією, підготовлені шампура з люля-кебабами викладаємо на решітку, закриваємо дверцята духовки і запікаємо протягом 25 хвилин, перевертаючи їх за потребою.
Готові люля-кебаб викладаємо на тарілку, скроплюємо лимонним соком і подаємо з йогуртом, маринованою цибулею і лавашним хлібом.
Випадкові рецепти