Укр
Рус
Яловичина Другі страви Австралійська кухня

Люля кебаб з яловичини з зеленню

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

688 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Люля кебаб з яловичини з зеленню - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австралійська кухня, Англійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Розпаліть гриль - цей середземноморській люля кебаб з яловичини із зеленню вам захочеться смажити все літо!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля кебаб з яловичини з зеленню" (на 100 грам)

  • Білки10.2 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи8.9 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть яловичий фарш (який приготуйте самостійно, шляхом перекручування м'яса через м'ясорубку або придбайте в будь-якому м'ясному магазині) у велику миску. Далі в миску поменше укладіть білий хліб і залийте його теплою водою. Через кілька хвилин, руками відіжміть, а потім додайте замочений шматок хліба в миску з фаршем. Відразу ж засипте до фаршу всі спеції (сіль, мелений духмяний перець, кайенский перець, мелений чебрець, паприка і мускатний горіх).

Крок - 1
02

Потім додайте в миску до яловичини заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений або вичавлений через чеснокодавку часник і попередньо вимиту і нашатковану петрушку. Ретельно все перемішайте руками до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 2
03

Потім трохи змоченими водою руками візьміть трохи м'ясної суміші та приліпіть її до металевої шпазі або дерев'яної, формуючи люляк. Повторюйте процес, поки м'ясо не закінчиться. Для досягнення найкращих результатів прагніть до товщини близько 1.5 см. Викладіть приготовані кебаби на піднос, попередньо вистелений пергаментним папером.

Крок - 3
04

Помістіть підготовлені люляки на злегка змащений маслом розігрітий газовий гриль (можна використовувати будь-який наявний гриль). Готуйте яловичину на грилі на середньому вогні приблизно 4 хвилини з одного боку, переверніть і смажте ще 3-4 хвилини з іншого.

Крок - 4
05

Самі, тим часом, займіться приготуванням спеціального соусу цацики для подачі. Отже, натріть попередньо вимитий і просушений огірок на крупній тертці, потім за допомогою марлі або паперового рушника, відіжміть надлишки води з овоча до повного висихання. Відкладіть в сторону.

Крок - 5
06

Далі засипте в чашу кухонного комбайна сирий кешью, сіль і чорний мелений перець, залийте трохи води, свіжий сік лимона, додайте дистильований білий оцет і очищений від лушпиння часник. Збийте все на високій швидкості, до отримання однорідної маси.

Крок - 6
07

Потім додайте в чашу раніше натертий огірок і трохи зелені кропу і збивайте далі до однорідної маси. Ненадовго залиште приготований соус постояти в холодильнику до загустіння.

Крок - 7
08

Негайно подавайте люля кебаб з яловичини з зеленню (відмінно поєднується з руколою), свіжим лавашем, соусом цацики і приправами. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Ягідний мус з білком - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний мус з білком 35 2 3 з 5 - детальніше -
Заливне з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з яловичини 60 4 3 з 5 - детальніше -