Укр
Рус
Яловичина Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб з яловичини в домашніх умовах

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2081 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Люля кебаб з яловичини в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Що може бути краще свіжого люля кебаба з мангалу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля кебаб з яловичини в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири11.8 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії164 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку необхідно вибрати м'ясо. Для цього рецепта вам знадобитися яловичий фарш. Його ви можете придбати в будь-якому магазині або на ринку, або ж за допомогою м'ясорубки перекрутити шматок свіжої яловичини в фарш.

Крок - 1
02

Отже, готовий яловичий фарш помістіть в глибоку миску, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Потім рясно приправте фарш сухою куркумою і посипте кмином.

Крок - 2
03

Далі очистіть від шкірки червону цибулю (якщо немає, можна використовувати звичайну ріпчасту цибулю) і наріжте великими шматками. Помийте під проточною водою і також подрібніть червоний помідор.

Крок - 3
04

Помістіть ці нарізані овочі в чашу блендера або кухонного комбайна і розімніть на середній швидкості до утворення густої однорідної маси.

Крок - 4
05

Потім викладіть утворену овочеву суміш на марлю (або найдрібніше сито) і відокремте м'якоть, максимально віджавши з неї сік. Надішліть овочеву м'якоть в миску до яловичини.

Крок - 5
06

Далі помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки (в цьому рецепті можна використовувати і іншу улюблену вашу зелень) і на обробній дошці дрібно наріжте.

Крок - 6
07

Надішліть нарізану зелень в миску до решти інгредієнтів і розімніть усе руками до утворення однорідної густої маси. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте ненадовго в холодильник.

Крок - 7
08

Потім дістаньте остиглий фарш з холодильника і трохи змоченими руками нанизайте його, утворивши певні ковбаски, на довгі металеві шампури. Складіть поки люля-кебаб на глибоку форму для випічки до подальшого їх використання.

Крок - 8
09

А самі займіться підготовкою овочів для обсмажування на мангалі. Свіжі м'ясисті помідори ретельно помийте, розріжте навпіл і насадіть на шампура, добре при цьому присоливши.

Крок - 9
10

Так само нанизайте на шампур зелений перець чилі, попередньо вимитий і цілі цибулини ріпчастої цибулі (можна навіть не очищати від лушпиння).

Крок - 10
11

Тепер утворіть потрібний вогонь (за допомогою вугілля) на мангалі і акуратно викладіть всі підготовлені раніше шампура з м'ясом і овочами. Запікайте, постійно спостерігаючи і перевертаючи шампура до повного обсмажування м'яса і овочів.

Крок - 11
12

Далі викладіть готовий люля-кебаб з яловичини з запеченими овочами на деко, застелене лавашем, і, прикрасивши нашаткованою зеленню петрушки, подавайте на стіл.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Домашня буженина зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня буженина зі свинини 120 4 3 з 5 - детальніше -
Закуски на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закуски на шпажках з сьомгою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Пхалі з буряка - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі з буряка 55 3 3 з 5 - детальніше -