Що може бути краще свіжого люля кебаба з мангалу.
Для початку необхідно вибрати м'ясо. Для цього рецепта вам знадобитися яловичий фарш. Його ви можете придбати в будь-якому магазині або на ринку, або ж за допомогою м'ясорубки перекрутити шматок свіжої яловичини в фарш.
Отже, готовий яловичий фарш помістіть в глибоку миску, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Потім рясно приправте фарш сухою куркумою і посипте кмином.
Далі очистіть від шкірки червону цибулю (якщо немає, можна використовувати звичайну ріпчасту цибулю) і наріжте великими шматками. Помийте під проточною водою і також подрібніть червоний помідор.
Помістіть ці нарізані овочі в чашу блендера або кухонного комбайна і розімніть на середній швидкості до утворення густої однорідної маси.
Потім викладіть утворену овочеву суміш на марлю (або найдрібніше сито) і відокремте м'якоть, максимально віджавши з неї сік. Надішліть овочеву м'якоть в миску до яловичини.
Далі помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки (в цьому рецепті можна використовувати і іншу улюблену вашу зелень) і на обробній дошці дрібно наріжте.
Надішліть нарізану зелень в миску до решти інгредієнтів і розімніть усе руками до утворення однорідної густої маси. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте ненадовго в холодильник.
Потім дістаньте остиглий фарш з холодильника і трохи змоченими руками нанизайте його, утворивши певні ковбаски, на довгі металеві шампури. Складіть поки люля-кебаб на глибоку форму для випічки до подальшого їх використання.
А самі займіться підготовкою овочів для обсмажування на мангалі. Свіжі м'ясисті помідори ретельно помийте, розріжте навпіл і насадіть на шампура, добре при цьому присоливши.
Так само нанизайте на шампур зелений перець чилі, попередньо вимитий і цілі цибулини ріпчастої цибулі (можна навіть не очищати від лушпиння).
Тепер утворіть потрібний вогонь (за допомогою вугілля) на мангалі і акуратно викладіть всі підготовлені раніше шампура з м'ясом і овочами. Запікайте, постійно спостерігаючи і перевертаючи шампура до повного обсмажування м'яса і овочів.
Далі викладіть готовий люля-кебаб з яловичини з запеченими овочами на деко, застелене лавашем, і, прикрасивши нашаткованою зеленню петрушки, подавайте на стіл.
Випадкові рецепти