Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Люля-кебаб з яловичини в беконі

( 4.9565 4 523 23 оцінки)

1845 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Жителі Сходу, придумавши таку страву, як люля-кебаб, мали на увазі смажене м'ясо на відкритому вогні і, звичайно ж, з баранячого м'яса. Але, як я розумію, не всі вживають баранину, а ось спробувати, що це таке, напевно охота. Тоді пропоную спробувати приготувати люля-кебаб з яловичини в беконі. Для чого потрібен бекон? Так щоб страва не вдалася занадто сухою. Адже жир, який витопиться з бекону під час готування, просочить яловичину, і страва вийде надзвичайно соковитою і смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля-кебаб з яловичини в беконі" (на 100 грам)

  • Білки19.3 гр.
  • Жири21.1 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії286 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як ми вже домовилися, готувати люля-кебаб будемо з яловичини, тому необхідно запастися яловичим фаршем. Його, звичайно ж можна приготувати самостійно, перекрутивши яловичу м'якоть в м'ясорубці, а можна без проблем купити готовий в супермаркеті. Фарш викласти в глибоку посудину і вбити туди пару курячих яєць.

Крок - 1
02

Потім додати хлібні крихти.

Крок - 2
03

Зелень петрушки обполоснути, трохи просушити і дрібно нашаткувати, перекласти в миску з фаршем.

Крок - 3
04

Сир пармезан натерти на дрібній тертці і теж кинути до яловичини.

Крок - 4
05

Після цього вміст посолити, приправити меленим перцем і добре перемішати в однорідну масу.

Крок - 5
06

Коли фарш вже готовий, відставити миску в сторону і зайнятися іншими інгредієнтами. Твердий сир порізати товстими скибочками, а бекон навпаки нарізати тонкими слайсами.

Крок - 6
07

Тепер настав час приступити до формування люля-кебаб. Готувати м'ясний виріб звичайно ж, краще на мангалі, але ми будемо використовувати духовку, яку потрібно попередньо розігріти. Для того, щоб приготувати люля-кебаб з яловичини в беконі, потрібно приготувати дерев'яні шпажки замість металевих шампурів.

Крок - 7
08

А щоб вони не підгоряли в духовці і не зіпсували аромат нашої страви, замочити шпажки хвилин на 20 в воді. Після цього взяти шматок сиру і нанизати його на дерев'яну шпажку.

Крок - 8
09

Потім взяти руками приготований яловичий фарш і обернути їм сир на шпазі, сформувавши щось на зразок шашлика.

Крок - 9
10

Після цього викласти м'ясний виріб на скибочку бекону і загорнути. Приготовлені люля-кебаб помістити на сухий лист і відправити його в розігріту духовку. Змащувати деко немає необхідності, так як буде достатньо жиру з бекону.

Крок - 10
11

Готувати при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Рекомендую кілька разів періодично шпажки з м'ясом перевернути, щоб утворена скоринка рівномірно зарум'янилася.

Крок - 11
12

Викласти готовий люля-кебаб з яловичини в беконі на тарілку і подати до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1 Торт Празький 90 7 3 з 5 - детальніше -
Філе індички у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички у вершковому соусі 50 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Молочний коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Молочний коктейль 15 2 1 з 5 - детальніше -
Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Яєчня по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня по-французьки 35 4 2 з 5 - детальніше -
Повітряне суфле - покроковий рецепт, фото 1 Повітряне суфле 55 1 3 з 5 - детальніше -