Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Люля-кебаб з яловичини

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

865 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Люля-кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Люля-кебаб з яловичини - ароматні й соковиті східні котлетки на шампурах, своєрідний варіант шашлику з яловичого фаршу. Щоб котлетки не розпалися під час смаження, треба ретельно відбити фарш протягом декількох хвилин, перед тим як нанизати на шампури. А потім можна ліпити котлети і смажити люля-кебаб на мангалі або в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля-кебаб з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки15.1 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і відправте в ступку. Додайте до часнику сушений червоний перець чилі, корицю, гвоздику, насіння коріандру, чорний перець горошком, мелені кардамон, імбир і зіру, а також сіль. Влийте оливкову олію і перебийте спеції товкачем до стану однорідної кашки.

Крок - 1
02

Яловичину вимийте, просушіть і пропустіть через м'ясорубку або перебийте блендером (або купите вже готовий фарш). Гарненько відбийте яловичий фарш об стіл або іншу поверхню, а потім відправте в миску і додайте кашку з перетертих з маслом спецій.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і натріть на крупній тертці. Для люля-кебаб бажано взяти більшу цибулину. Завдяки цьому котлетки вийдуть соковитіше.

Крок - 3
04

Подрібнену цибулю теж додайте в фарш і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Беріть по шматочку фаршу, ліпіть котлетки і нанизуйте на шампури. Щоб було зручніше ліпити, змочуйте руку звичайною чистою водою (так фарш не буде липнути до долоні). Ліпіть ретельно, інакше котлетки під час термічної обробки можуть розвалитися.

Крок - 5
06

Розпаліть мангал і, коли вугілля прогорять, відправте шампури з люля-кебабом смажитися. Поруч можете розташувати шампури з овочами, які збираєтеся подати на гарнір, наприклад, з помідорами. Перевертайте шампури кожні 10 секунд, щоб кебаб смажився рівномірно і не розпадався.

Крок - 6
07

Не забудьте підсмажити боковини. Коли котлетки добре зарум'яняться з усіх боків, вони готові. Зніміть люля-кебаб з яловичини з вогню і подавайте на стіл з хлібом і запеченими або свіжими овочами. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Закваска - покроковий рецепт, фото 1 Закваска 150 1 3 з 5 - детальніше -
Сабайон - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон 30 3 2 з 5 - детальніше -
Лагман з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Лагман з редькою 75 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти