Для тих, кому набридли звичайні котлети, і хто хоче порадувати близьких не тільки смачною, але і оригінальною на зовнішність стравою, хочу порекомендувати приготувати люля-кебаб - страва, що родом з сходу або Кавказу, але давно прижилася і в європейській кухні. В даний час досить широко популяризується в Європі, у тому числі і нас, особливо вітається любителями пікніків на природі, як альтернатива шашликів. До складу інгредієнтів традиційного рецепту такої страви, як люля-кебаб входить баранина, але ми можемо сміливо взяти більш прийнятний для нашого смаку варіант - куряче м'ясо, та й страва вийде більш економним і менш калорійним. Приготування його нітрохи не ускладнюється тим, що використовуємо трохи інший вид фаршу, хоча знати деякі тонкощі для отримання в результаті смачної і соковитої страви, просто необхідно. Способів готування чимало - від мангала і запікання в духовці у фользі, до гриля і навіть скороварки, я ж пропоную просто посмажити на сковороді, раз весь процес буде відбуватися на домашній кухні. Ще хочу зауважити, що це популярна і апетитна страва як не можна ідеально підходить для пікніка, тим більше, що вона виходить ще і бюджетною і дає можливість нагодувати навіть найбільшу родину.
Приступаючи до процесу готування, спочатку потрібно приготувати курячий фарш, особисто я віддаю перевагу купувати готовий, головне не заморожений. Якщо ж фарш робимо самі, то для його приготування краще всього використовувати курячу грудку без шкірки.
Тепер необхідно приготувати усі приправи для фаршу. Білу і червону цибулини очистити від лушпиння і нарізати четвертинками. Часточки цибулі кинути в кухонний комбайн разом з очищеними зубками часнику і невеликим коренем імбиру, додати ще зелені перці чилі, подрібнити і, переклавши в сито, добре відцідити рідину.
Курячий фарш з'єднати з подрібненою цибулею і часником, посипати сіллю і меленим перцем, додати червоний порошок чилі і спеції.
Потім всипати туди ж порошок куркуми і насіння кмину, приправити меленим перцем і коріандром, додати смажене борошно, ретельно усі перемішати в глибокій посудині, накрити харчовою плівкою, дати трохи постояти.
Після цього потрібно провести ще одну процедуру. Раз страву доводиться готувати вдома на сковороді, а хочеться наблизити її до натурального способу, потрібно за допомогою рідкого диму надати люля-кебаб смак і запах багаття.
Для цього фарш викласти по краях глибокої посудини, в середину помістити невелику ємність з рідким димом, накрити кришкою і трохи потримати, дуже старатися не обов'язково, досить лише трохи приправити запахом багаття.
Тепер в металеву посудину влити холодну воду, і змочуючи в ній руки нанизати приготовлену суміш на шпажку або шампур. Мокрими руками добре розрівняти фарш у вигляді ковбаски, за допомогою пальців зробити рівномірні вм'ятини і акуратно знявши з шпажки, перекласти на тарілку.
Коли усі люля-кебаб будуть сформовані, викласти їх в сковороду з розігрітим маслом і, часто перевертаючи, обсмажити з усіх боків до золотистого.
Готові м'ясні вироби викласти на широку тарілку, накриту листами салату, укласти поряд кружки червоної цибулі, а також часточки свіжих огірків і помідорів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти