Укр
Рус
thermomix thermomix
Люля-кебаб Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб з курки на сковороді

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Люля кебаб з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Курячий кебаб на паличках, чудовий досвід. Спробуй і насолоджуйся.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 2 ст.л
  • М’ята 1 пуч.
  • Часник 5 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Йогурт 1 1/2 скл.
  • Чеддер 100 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Куркума 1 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Панірувальні сухарі 2 ст.л
  • Імбир 1 ст.л
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Зелений перець чилі 5 шт.
  • Куряче філе 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку помийте під проточною водою куряче філе, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Далі відправте нарізане м'ясо для подрібнення в чашу блендера або кухонного комбайна.

    Крок - 1
  2. 02

    Туди ж відправте невеликий зелений перець чилі, видаливши в ньому тільки хвостики, залишивши навіть кісточки.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім закиньте в чашу блендера дрібно нашатковану зелень петрушки, накрийте ємність кришкою і подрібніть м'ясо із зеленню до утворення однорідної густої маси у вигляді фаршу.  

    Крок - 3
  4. 04

    Далі викиньте утворену м'ясну суміш в глибоку миску, долийте трохи свіжо вичавленого лимонного соку (можна сік лайма, але тоді трохи в меншій кількості).

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер очистіть від шкірки і натріть на самій дрібній тертці корінь імбиру. Його теж відправте в миску до м'яса. Засипте так само в миску панірувальні сухарі.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім приперчіть вміст миски червоним меленим перцем, добре присоліть і приправте сухим коріандром і куркумою, а так же посипте чорним меленим перцем.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі натріть на крупній тертці сир чеддер і теж відправте в миску до м'яса. Залийте усе йогуртом з високою жирністю і за допомогою лопатки ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Помістіть миску з м'ясною сумішшю, накривши кришкою, в холодильник і залиште приблизно на 30 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім дістаньте охолоджену м'ясну суміш з холодильника і, відібравши змазаними заздалегідь маслом руками невелику її кількість, нанизати на довгий дерев'яний шампур, сформувавши довгу ковбаску, так званий кебаб. Продовжуйте формувати ковбаски до закінчення всієї м'ясної маси.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї олію і максимально розігрійте. Далі помістіть м'ясні ковбаски в киплячу олію і обсмажуйте з усіх боків до утворення легкої скоринки в м'ясі.

    Крок - 9
  10. 10

    Готовий люля-кебаб викладіть на велике блюдо, а самі займіться приготуванням спеціального соусу до м'яса. Для цього очистіть від лушпиння зубчики часнику і відправте в чашу блендера.

    Крок - 10
  11. 11

    Сюди ж помістіть зелений перець чилі, гілочки заздалегідь вимитої м'яти, потім трохи присоліть і залийте все йогуртом.

    Крок - 11
  12. 12

    Далі влийте в чашу блендера ще трохи оливкового масла і ретельно збийте все на максимальній швидкості до однорідної сметано подібної суміші. Соус до м'яса готовий.

    Крок - 12
  13. 13

    Тепер покладіть люля-кебаб поверх нашаткованого салату зі свіжої капусти, прикрасьте часточками з помідора і лимона і подавайте з тільки що приготованим соусом.

    Крок - 13

Оцінити рецепт