Курячий кебаб на паличках, чудовий досвід. Спробуй і насолоджуйся.
Для початку помийте під проточною водою куряче філе, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Далі відправте нарізане м'ясо для подрібнення в чашу блендера або кухонного комбайна.
Туди ж відправте невеликий зелений перець чилі, видаливши в ньому тільки хвостики, залишивши навіть кісточки.
Потім закиньте в чашу блендера дрібно нашатковану зелень петрушки, накрийте ємність кришкою і подрібніть м'ясо із зеленню до утворення однорідної густої маси у вигляді фаршу.
Далі викиньте утворену м'ясну суміш в глибоку миску, долийте трохи свіжо вичавленого лимонного соку (можна сік лайма, але тоді трохи в меншій кількості).
Тепер очистіть від шкірки і натріть на самій дрібній тертці корінь імбиру. Його теж відправте в миску до м'яса. Засипте так само в миску панірувальні сухарі.
Потім приперчіть вміст миски червоним меленим перцем, добре присоліть і приправте сухим коріандром і куркумою, а так же посипте чорним меленим перцем.
Далі натріть на крупній тертці сир чеддер і теж відправте в миску до м'яса. Залийте усе йогуртом з високою жирністю і за допомогою лопатки ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Помістіть миску з м'ясною сумішшю, накривши кришкою, в холодильник і залиште приблизно на 30 хвилин.
Потім дістаньте охолоджену м'ясну суміш з холодильника і, відібравши змазаними заздалегідь маслом руками невелику її кількість, нанизати на довгий дерев'яний шампур, сформувавши довгу ковбаску, так званий кебаб. Продовжуйте формувати ковбаски до закінчення всієї м'ясної маси.
Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї олію і максимально розігрійте. Далі помістіть м'ясні ковбаски в киплячу олію і обсмажуйте з усіх боків до утворення легкої скоринки в м'ясі.
Готовий люля-кебаб викладіть на велике блюдо, а самі займіться приготуванням спеціального соусу до м'яса. Для цього очистіть від лушпиння зубчики часнику і відправте в чашу блендера.
Сюди ж помістіть зелений перець чилі, гілочки заздалегідь вимитої м'яти, потім трохи присоліть і залийте все йогуртом.
Далі влийте в чашу блендера ще трохи оливкового масла і ретельно збийте все на максимальній швидкості до однорідної сметано подібної суміші. Соус до м'яса готовий.
Тепер покладіть люля-кебаб поверх нашаткованого салату зі свіжої капусти, прикрасьте часточками з помідора і лимона і подавайте з тільки що приготованим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти