Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб з курки на сковороді

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

2300 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Люля кебаб з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Курячий кебаб на паличках, чудовий досвід. Спробуй і насолоджуйся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля кебаб з курки на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте під проточною водою куряче філе, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Далі відправте нарізане м'ясо для подрібнення в чашу блендера або кухонного комбайна.

Крок - 1
02

Туди ж відправте невеликий зелений перець чилі, видаливши в ньому тільки хвостики, залишивши навіть кісточки.

Крок - 2
03

Потім закиньте в чашу блендера дрібно нашатковану зелень петрушки, накрийте ємність кришкою і подрібніть м'ясо із зеленню до утворення однорідної густої маси у вигляді фаршу.  

Крок - 3
04

Далі викиньте утворену м'ясну суміш в глибоку миску, долийте трохи свіжо вичавленого лимонного соку (можна сік лайма, але тоді трохи в меншій кількості).

Крок - 4
05

Тепер очистіть від шкірки і натріть на самій дрібній тертці корінь імбиру. Його теж відправте в миску до м'яса. Засипте так само в миску панірувальні сухарі.

Крок - 5
06

Потім приперчіть вміст миски червоним меленим перцем, добре присоліть і приправте сухим коріандром і куркумою, а так же посипте чорним меленим перцем.

Крок - 6
07

Далі натріть на крупній тертці сир чеддер і теж відправте в миску до м'яса. Залийте усе йогуртом з високою жирністю і за допомогою лопатки ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Помістіть миску з м'ясною сумішшю, накривши кришкою, в холодильник і залиште приблизно на 30 хвилин.

Крок - 7
08

Потім дістаньте охолоджену м'ясну суміш з холодильника і, відібравши змазаними заздалегідь маслом руками невелику її кількість, нанизати на довгий дерев'яний шампур, сформувавши довгу ковбаску, так званий кебаб. Продовжуйте формувати ковбаски до закінчення всієї м'ясної маси.

Крок - 8
09

Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї олію і максимально розігрійте. Далі помістіть м'ясні ковбаски в киплячу олію і обсмажуйте з усіх боків до утворення легкої скоринки в м'ясі.

Крок - 9
10

Готовий люля-кебаб викладіть на велике блюдо, а самі займіться приготуванням спеціального соусу до м'яса. Для цього очистіть від лушпиння зубчики часнику і відправте в чашу блендера.

Крок - 10
11

Сюди ж помістіть зелений перець чилі, гілочки заздалегідь вимитої м'яти, потім трохи присоліть і залийте все йогуртом.

Крок - 11
12

Далі влийте в чашу блендера ще трохи оливкового масла і ретельно збийте все на максимальній швидкості до однорідної сметано подібної суміші. Соус до м'яса готовий.

Крок - 12
13

Тепер покладіть люля-кебаб поверх нашаткованого салату зі свіжої капусти, прикрасьте часточками з помідора і лимона і подавайте з тільки що приготованим соусом.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бульйон з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з фрикадельками 60 6 3 з 5 - детальніше -
Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Лобіо з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з горіхами 45 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубци прості - покроковий рецепт, фото 1 Голубци прості 75 6 4 з 5 - детальніше -
Яєчня по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня по-французьки 35 4 2 з 5 - детальніше -
Хліб без дріжджів - покроковий рецепт, фото 1 Хліб без дріжджів 115 1 2 з 5 - детальніше -