Укр
Рус
Люля-кебаб Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб з баранини

( 4.7222 4 518 18 оцінок)

2194 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Люля кебаб з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Цей люля-кебаб має в складі дуже багато різних видів спецій, які надають насичений аромат і смак. Подавати готову страву необхідно з соусом, лавашем, салатом, помідорами і огірками.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля кебаб з баранини" (на 100 грам)

  • Білки13.2 гр.
  • Жири15.5 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії206 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою фаршу для приготування цієї страви. Отже, виберіть гарне і свіже м'ясо баранини, помийте його холодною водою і ретельно пропустіть через м'ясорубку до фаршу (можна навіть кілька разів, тоді точно в м'ясі не потраплятимуть прожилки).

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння та дрібно наріжте зубчики часнику, потім трохи присоліть і тильною стороною ножа ще більше примніть часник так, щоб він максимально пустив сік.

Крок - 2
03

Надішліть подрібнений часник в глибоку миску, туди ж закиньте раніше підготовлений фарш з баранини. Додайте очищену від лушпиння і натерту на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Потім засипте свіжу нашатковану зелень петрушки, сухий коріандр з кмином.

Крок - 4
05

Далі приправте м'ясо запашним перцем, корицею і усипьте чорним меленим перцем. Тепер рясно присоліть усе і ретельно вимісіть руками до утворення однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Потім з утвореної м'ясної суміші, змочивши попередньо водою руки, сформуйте невеликого розміру кульки. Покладіть їх на кухонний рознос, накрийте харчовою плівкою і помістіть приблизно на 30 хвилин в холодильник.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу дістаньте охолоджені м'ясні кульки. Проткніть кожну кулю наконечником довгої шпажки, сплющуючи рукою м'ясну кульку більш овальної форми. Помістіть підготовлені кебаби на деко і ще раз охолодіть близько 20 хвилин.

Крок - 7
08

Далі розігрійте відкритий гриль до середньої температури і злегка змастіть рослинною олією решітку.

Крок - 8
09

Покладіть м'ясні кульки на попередньо розігріту решітку і обсмажуйте, періодично повертаючи з боку на бік, поки баранина не зварила до потрібного ступеня, приблизно це займе близько 10 хвилин.

Крок - 9
10

Готовий люля-кебаб з баранини подавайте гарячим, уклавши на лаваші, зі свіжими овочами.  

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лаваш на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш на сковороді 50 1 3 з 5 - детальніше -
Кекси в формочках на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекси в формочках на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе з грибами 40 3 3 з 5 - детальніше -
Булгур з креветками і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з креветками і овочами 45 2 3 з 5 - детальніше -