Цей люля-кебаб має в складі дуже багато різних видів спецій, які надають насичений аромат і смак. Подавати готову страву необхідно з соусом, лавашем, салатом, помідорами і огірками.
В першу чергу займіться підготовкою фаршу для приготування цієї страви. Отже, виберіть гарне і свіже м'ясо баранини, помийте його холодною водою і ретельно пропустіть через м'ясорубку до фаршу (можна навіть кілька разів, тоді точно в м'ясі не потраплятимуть прожилки).
Очистіть від лушпиння та дрібно наріжте зубчики часнику, потім трохи присоліть і тильною стороною ножа ще більше примніть часник так, щоб він максимально пустив сік.
Надішліть подрібнений часник в глибоку миску, туди ж закиньте раніше підготовлений фарш з баранини. Додайте очищену від лушпиння і натерту на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю.
Потім засипте свіжу нашатковану зелень петрушки, сухий коріандр з кмином.
Далі приправте м'ясо запашним перцем, корицею і усипьте чорним меленим перцем. Тепер рясно присоліть усе і ретельно вимісіть руками до утворення однорідної густої маси.
Потім з утвореної м'ясної суміші, змочивши попередньо водою руки, сформуйте невеликого розміру кульки. Покладіть їх на кухонний рознос, накрийте харчовою плівкою і помістіть приблизно на 30 хвилин в холодильник.
Після закінчення цього часу дістаньте охолоджені м'ясні кульки. Проткніть кожну кулю наконечником довгої шпажки, сплющуючи рукою м'ясну кульку більш овальної форми. Помістіть підготовлені кебаби на деко і ще раз охолодіть близько 20 хвилин.
Далі розігрійте відкритий гриль до середньої температури і злегка змастіть рослинною олією решітку.
Покладіть м'ясні кульки на попередньо розігріту решітку і обсмажуйте, періодично повертаючи з боку на бік, поки баранина не зварила до потрібного ступеня, приблизно це займе близько 10 хвилин.
Готовий люля-кебаб з баранини подавайте гарячим, уклавши на лаваші, зі свіжими овочами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти