Люля-кебаб в духовці робиться простіше, а виходить не гірше, ніж на мангалі. Є секрет правильного приготування цих східних котлеток на рожні, який розкритий в рецепті. Саме підходяще м'ясо для кебаба - ягнятина, але, якщо її немає, можна взяти яловичину, курятину, індичину і навіть свинину. Люля-кебаб по цьому рецепту в будь-якому випадку вийде соковитим і смачним.
У м'ясний фарш (у нас ягнятина) всипте спеції: сіль, мелений перець чилі, коріандр і зіру (кумін). За бажанням в м'ясо можна також покласти гарам масала і пластівці чилі. Додайте імбирно-часникову пасту (взяті в рівних кількостях і перебийте до стану однорідної пасти імбир з часником).
Червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою) очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Подрібнену цибулю теж відправте в фарш.
Зелений перець чилі вимийте, просушіть і разом з насінням дрібно поріжте ножем, а потім додайте в загальну масу. Свіжу кінзу вимийте, просушіть, подрібніть і з'єднайте з іншими продуктами.
Перемішайте інгредієнти котлетного фаршу до однорідності. Головне в приготуванні люля-кебаба - домогтися такої консистенції фаршевої суміші, щоб котлетки не впали з рожна під час готування. Для цього бажано гарненько відбити м'ясо, щоб розбити м'язові волокна, а заодно наситити фарш киснем.
Застеліть деко фольгою. Нанижіть м'ясо на шампури, формуючи довгі котлети, схожі на ковбаски. Гарненько притисніть, щоб вони щільно сиділи на шампурах.
Викладіть заготовки на деко і змастіть зверху рослинним маслом. Надішліть деко в розігріту до 260 градусів духовку. Люля-кебаб в духовці повинен запікатися 7 хвилин.
Після цього переверніть котлети зворотною стороною, змастіть маслом і поверніть в духовку ще на 7 хвилин. Готовий люля-кебаб вийміть з духовки, трохи остудіть і звільніть від шампурів. Подавайте страву з ріпчастою цибулею, зеленню і шматочками лимона. Смачного!
Випадкові рецепти