Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Східна кухня

Люля-кебаб в духовці

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

932 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Люля-кебаб в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Люля-кебаб в духовці робиться простіше, а виходить не гірше, ніж на мангалі. Є секрет правильного приготування цих східних котлеток на рожні, який розкритий в рецепті. Саме підходяще м'ясо для кебаба - ягнятина, але, якщо її немає, можна взяти яловичину, курятину, індичину і навіть свинину. Люля-кебаб по цьому рецепту в будь-якому випадку вийде соковитим і смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля-кебаб в духовці" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири15.7 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії201 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У м'ясний фарш (у нас ягнятина) всипте спеції: сіль, мелений перець чилі, коріандр і зіру (кумін). За бажанням в м'ясо можна також покласти гарам масала і пластівці чилі. Додайте імбирно-часникову пасту (взяті в рівних кількостях і перебийте до стану однорідної пасти імбир з часником).

Крок - 1
02

Червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою) очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Подрібнену цибулю теж відправте в фарш.

Крок - 2
03

Зелений перець чилі вимийте, просушіть і разом з насінням дрібно поріжте ножем, а потім додайте в загальну масу. Свіжу кінзу вимийте, просушіть, подрібніть і з'єднайте з іншими продуктами.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти котлетного фаршу до однорідності. Головне в приготуванні люля-кебаба - домогтися такої консистенції фаршевої суміші, щоб котлетки не впали з рожна під час готування. Для цього бажано гарненько відбити м'ясо, щоб розбити м'язові волокна, а заодно наситити фарш киснем.

Крок - 4
05

Застеліть деко фольгою. Нанижіть м'ясо на шампури, формуючи довгі котлети, схожі на ковбаски. Гарненько притисніть, щоб вони щільно сиділи на шампурах.

Крок - 5
06

Викладіть заготовки на деко і змастіть зверху рослинним маслом. Надішліть деко в розігріту до 260 градусів духовку. Люля-кебаб в духовці повинен запікатися 7 хвилин.

Крок - 6
07

Після цього переверніть котлети зворотною стороною, змастіть маслом і поверніть в духовку ще на 7 хвилин. Готовий люля-кебаб вийміть з духовки, трохи остудіть і звільніть від шампурів. Подавайте страву з ріпчастою цибулею, зеленню і шматочками лимона. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яйця фаршировані тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані тунцем 45 4 2 з 5 - детальніше -
Шаурма з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -
Вишнева наливка на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Вишнева наливка на горілці 60 1 2 з 5 - детальніше -