Якщо ви шукаєте просту і в той же час незвичайну м'ясну страву, тоді наш рецепт для вас. Популярна східна страва урізноманітнює ваше повсякденне меню, не ускладнюючи при цьому ваше життя на кухні.
Курятину промийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. М'якоть відокремте від кістки, видаліть шкірку і плівку. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Для приготування люля кебаб, можна використовувати свинину, яловичину або інше м'ясо за смаком.
Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і розріжте на кілька частин.
М'ясо і цибулю подрібніть за допомогою м'ясорубки. Одержаний фарш, знову пропустіть через м'ясорубку. Додайте сіль і червоний мелений перець. Щоб зробити страву менш гострою, використовуйте чорний перець. За бажанням можна додати і інші прянощі і спеції. Якщо страва призначається для дітей, додавайте свіжі прянощі. Відмінно підійде подрібнена петрушка, кріп, кінза.
Суміш перекладіть в щільний поліетиленовий пакет або кондитерський мішок. Зріжте край або кут пакета. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Налийте оливкову чи рослинну олію.
У розігріту жаровню видавіть фарш довгими ковбасками. Трохи притисніть їх виделкою, щоб надати більш плоску форму. Обсмажте протягом 1,5-2 хвилин з кожного боку до золотисто-коричневої скоринки.
Смажені ковбаски викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Готову страву перекладіть на порційне блюдо. Посипте нарізаною півкільцями ріпчастою цибулею і подрібненою петрушкою. Подавайте на стіл гарячою з салатом зі свіжих овочів або гарніром. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти