Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Люля кебаб на багатті

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

2146 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Люля кебаб на багатті - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Для тих, хто любить активний відпочинок на природі, в хорошій компанії і під смачну їжу, приготовлену на вогнищі-стане незамінним рецепт популярної страви люля кебаб. Це м'ясна страва родом з кавказької кухні, але давно полюбилося у багатьох країнах світу. У перекладі ця страва означає «люля» - трубка, а «кебаб» - смажене м'ясо.По суті це і є м'ясний фарш, з якого формуються ковбаски, а потім обсмажуються. У традиційному варіанті люля кебаб рекомендують готувати з баранини. Але сьогодні існує настільки багато різних способів цієї страви, які дозволяють використовувати будь-які інші види м'яса, з яких люля кебаб на багатті виходить також смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Люля кебаб на багатті" (на 100 грам)

  • Білки14 гр.
  • Жири16 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії214 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Чим дрібніше фарш, тим краще люля кебаб буде триматися на шампурі. Тому слід якомога краще перемолоти м'ясний фарш з допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки (в цьому випадком фарш додатково пропускаємо ще пару раз).

Крок - 1
02

Після того, як фарш буде готовий, очистимо цибулину середнього розміру від лушпиння і наріжемо її великими шматками. Не бійтеся, величезні шматки для люля кебаб ми використовувати не будемо, крупно нарізаємо цибулю лише для того, щоб зручніше було перебити блендером.

Крок - 2
03

Отже, викладаємо нарізану цибулю в чашу блендера, сюди ж додаємо помиту зелень петрушки і все це перебиваємо в однорідну масу.

Крок - 3
04

Після цього змішуємо м'ясний фарш з сумішшю з цибулі і петрушки, додавши сіль, перець і традиційну кавказьку приправу сумах. Дуже важливо добре вимісити фарш руками, після чого він стане досить в'язким і еластичним, щоб добре триматися на шампурі.

Крок - 4
05

Тепер нам залишається закріпити наш люля кебаб на шампури. Для цього ми наливаємо в ємність води, вона нам знадобиться. Потім набираємо в руку фарш і ліпимо його на шампур так, щоб він повністю покривався фаршем. Щоб фарш не прилипав, періодично мочимо руки у воді. Ковбаску з фаршу можна робити будь-якого розміру, але як правило це приблизно 3-4 сантиметри в діаметрі і сантиметрів 25 завдовжки.

Крок - 5
06

А зараз займемося найголовнішим процесом: обсмажуванні на багатті. Секрет успішного приготування люля кебабу полягає в тому, що обсмажувати його потрібно не на теплому, а на гарячому вугіллі, тобто мангал повинен бути добре розігрітим. Це також важливо для того, щоб ковбаска втрималася на шампурі. Отже, викладаємо наші заготовки на мангал і періодично перевертаючи обсмажуємо протягом 10 хвилин.

Крок - 6
07

Цього часу цілком достатньо, щоб м'ясний фарш як слід присмажився. Готові люля кебаб повинні мати хрустку скоринку, а коли розріжемо, то всередині соковитими і мати гарний однаковий колір. Знімаємо нашу страву з вогню і подаємо гарячою на лаваші з дрібно нашаткованою зеленню і цибулею і з шматочками свіжих помідорів.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Булочки на сироватці - покроковий рецепт, фото 1 Булочки на сироватці 60 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе на шпажках з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на шпажках з сиром 35 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Сушена слива - покроковий рецепт, фото 1 Сушена слива 120 1 2 з 5 - детальніше -
Чізкейк з сиру з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з сиру з желатином 80 3 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів в духовці 30 1 2 з 5 - детальніше -