Для тих, хто любить активний відпочинок на природі, в хорошій компанії і під смачну їжу, приготовлену на вогнищі-стане незамінним рецепт популярної страви люля кебаб. Це м'ясна страва родом з кавказької кухні, але давно полюбилося у багатьох країнах світу. У перекладі ця страва означає «люля» - трубка, а «кебаб» - смажене м'ясо.По суті це і є м'ясний фарш, з якого формуються ковбаски, а потім обсмажуються. У традиційному варіанті люля кебаб рекомендують готувати з баранини. Але сьогодні існує настільки багато різних способів цієї страви, які дозволяють використовувати будь-які інші види м'яса, з яких люля кебаб на багатті виходить також смачним.
Чим дрібніше фарш, тим краще люля кебаб буде триматися на шампурі. Тому слід якомога краще перемолоти м'ясний фарш з допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки (в цьому випадком фарш додатково пропускаємо ще пару раз).
Після того, як фарш буде готовий, очистимо цибулину середнього розміру від лушпиння і наріжемо її великими шматками. Не бійтеся, величезні шматки для люля кебаб ми використовувати не будемо, крупно нарізаємо цибулю лише для того, щоб зручніше було перебити блендером.
Отже, викладаємо нарізану цибулю в чашу блендера, сюди ж додаємо помиту зелень петрушки і все це перебиваємо в однорідну масу.
Після цього змішуємо м'ясний фарш з сумішшю з цибулі і петрушки, додавши сіль, перець і традиційну кавказьку приправу сумах. Дуже важливо добре вимісити фарш руками, після чого він стане досить в'язким і еластичним, щоб добре триматися на шампурі.
Тепер нам залишається закріпити наш люля кебаб на шампури. Для цього ми наливаємо в ємність води, вона нам знадобиться. Потім набираємо в руку фарш і ліпимо його на шампур так, щоб він повністю покривався фаршем. Щоб фарш не прилипав, періодично мочимо руки у воді. Ковбаску з фаршу можна робити будь-якого розміру, але як правило це приблизно 3-4 сантиметри в діаметрі і сантиметрів 25 завдовжки.
А зараз займемося найголовнішим процесом: обсмажуванні на багатті. Секрет успішного приготування люля кебабу полягає в тому, що обсмажувати його потрібно не на теплому, а на гарячому вугіллі, тобто мангал повинен бути добре розігрітим. Це також важливо для того, щоб ковбаска втрималася на шампурі. Отже, викладаємо наші заготовки на мангал і періодично перевертаючи обсмажуємо протягом 10 хвилин.
Цього часу цілком достатньо, щоб м'ясний фарш як слід присмажився. Готові люля кебаб повинні мати хрустку скоринку, а коли розріжемо, то всередині соковитими і мати гарний однаковий колір. Знімаємо нашу страву з вогню і подаємо гарячою на лаваші з дрібно нашаткованою зеленню і цибулею і з шматочками свіжих помідорів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти