Укр
Рус
Шашлик Другі страви Норвезька кухня

Лососевий шашлик

( 4.5714 4 57 7 оцінок)

949 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Лососевий шашлик - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Норвезька кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Лососевий шашлик - відмінна альтернатива звичній м'ясній страві. Це вишукана страва сподобається не тільки любителям риби, але тому, хто ставиться до неї скептично. Шашлик можна готувати як на сковороді, так і на справжньому грилі з димком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лососевий шашлик" (на 100 грам)

  • Білки14.3 гр.
  • Жири17.6 гр.
  • Вуглеводи9.8 гр.
  • Калорії263 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш ніж почати готувати, замочіть бамбукові шпажки в холодній воді, це не дозволить дереву пригоріти. Промийте філе лосося під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Видаліть шкірку і наріжте рівними кубиками 3 см.

Крок - 1
02

Червону цибулю очистіть від луски, зріжте хвостики, розріжте на 4 частини і розділіть на окремі листочки.

Крок - 2
03

Натріть часник на дрібній тертці безпосередньо на філе лосося. Посоліть, полийте оливковою олією і ретельно перемішайте руками рибу і цибулю. Залиште маринуватися протягом 10 хвилин.

Крок - 3
04

Для приготування використовуйте тонко нарізані скибочки панчетти (італійський бекон). Розріжте їх навпіл, щоб отримати довгі шматочки.

Крок - 4
05

Візьміть шматочок лосося і загорніть його в бекон. Нанижіть вийшовший рулетик на шпажку, потім цибулю і знову загорнуту в панчетту рибу. Чергуйте до повного заповнення дерев'яної палички. При бажанні можна додати на шпажку нарізані помідори і болгарський перець. Нанижіть таким чином всі шпажки.

Крок - 5
06

Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні і викладіть шпажки з шашликом, залишаючи між ними невелику відстань. Обсмажуйте протягом хвилини з кожного боку до готовності.

Крок - 6
07

Поки смажиться шашлик приготуйте салат. Попередньо відваріть зерна кіноа, дотримуючись інструкції, зазначеної на упаковці. Злийте воду і остудіть. Цибулину фенхеля наріжте тонкими кільцями, додайте в миску до готових зерен кіноа і перемішайте.

Крок - 7
08

Мигдаль трохи подрібніть ножем і висипте в салатник. Можна використовувати фісташки або кедрові горіхи. До решти інгредієнтів всипте дрібно нарізану петрушку.

Крок - 8
09

В окрему ємність додайте цельнозернову гірчицю, сік половини апельсина і лимона, оливкову олію і переміксуйте.

Крок - 9
10

Полийте заправкою салат і ретельно перемішайте. Викладіть готову закуску на порційне блюдо, зверху розмістіть лососевий шашлик. Прикрасьте готову страву гілочками фенхелю. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Салат з м’ясом "Натхнення" - покроковий рецепт, фото 1 Салат з м’ясом "Натхнення" 40 4 3 з 5 - детальніше -
В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -
Фрікасе в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фрікасе в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -
Млинці прості - покроковий рецепт, фото 1 Млинці прості 45 3 3 з 5 - детальніше -