Укр
Рус
Риба Другі страви Американська кухня

Лосось, запечений зі спаржею в духовці

( 4.6154 4 513 13 оцінок)

1016 - переглядів
25 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Лосось, запечений зі спаржею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Французька кухня, Таджицька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лосось, запечений зі спаржею в духовці, - відмінний варіант легкого і смачної вечері. В даному рецепті лосось готується під часниково-масляним соусом, що робить текстуру страви вершковою, а запах неймовірно ароматним. Гарнір у вигляді запеченої спаржі прекрасно відтіняє смак риби.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лосось, запечений зі спаржею в духовці" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії116 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Шматочки філе лосося покладіть на фольгу і відправте на деко.

Крок - 1
02

Спаржу вимийте, просушіть і відріжте здерев'янілі частини, залишивши тільки верхівки. Розділіть спаржу навпіл і кожну частину покладіть на фольгу поруч з філе лосося.

Крок - 2
03

Приправте продукти сіллю і перцем за смаком. Викладіть зверху шматочки вершкового масла.

Крок - 3
04

Приготуйте маринад, під яким будете запікати лосося зі спаржею. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Надішліть подрібнений часник в миску для змішування.

Крок - 4
05

Влийте лимонний сік і курячий бульйон (якщо немає курячого, візьміть будь-який м'ясний або овочевий). Додайте солодкий соус чилі або будь-який гострий соус за смаком (наприклад, кетчуп). Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

Щедро полийте отриманим маринадом лосося і спаржу. Загорніть рибу зі спаржею в фольгу (кожну порцію окремо). Ретельно защіпіть краї, але залиште невеликі щілини для виходу пара.

Крок - 6
07

Надішліть деко в попередньо розігріту до 220 градусів цельсія духовку і запікайте 7 хвилин. Через 7 хвилин вийміть деко і розкрийте фольгу, щоб продукти зарум'янилися. Надішліть рибу зі спаржею в духовку ще на 5-8 хвилин.

Крок - 7
08

Лосось, запечений зі спаржею в духовці, подається на фользі, в якій запікається. Соусом для страви служить сік, який виділився під час готування і перемішався з розтопленим маслом і часниково-перцевим маринадом. Доповніть страву скибочками лимона. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирні палички - покроковий рецепт, фото 1 Сирні палички 30 4 2 з 5 - детальніше -
Форшмак одеський - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак одеський 30 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо без оцту - покроковий рецепт, фото 1 Лечо без оцту 50 4 3 з 5 - детальніше -