Укр
Рус
Риба Другі страви Литовська кухня

Лосось, запечений по-фінськи

( 5.0000 5 52 2 оцінки)

642 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Лосось, запечений по-фінськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лосось, як і будь-яка інша риба, - одна з найпростіших страв, які можна приготувати в дуже завантажений будній вечір. Цей рецепт дуже простий, і на його приготування піде всього 30 хвилин. Риба готується недовго, і це одна з причин, чому зручно її готувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лосось, запечений по-фінськи" (на 100 грам)

  • Білки15 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу розігрійте духовку до 200 градусів. Вимийте філе лосося холодною водою і просушіть. Наріжте лосось досить великими шматками, приправте їх добре сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Відкладіть в сторону до подальшого використання.

Крок - 1
02

До попередньо розтопленого в мікрохвильовій печі вершкового масла додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку або дрібно подрібнений часник. Потім додайте сушену петрушку, сушений кріп, пластівці червоного перцю чилі і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 2
03

Покладіть скибочки лосося шкірою вниз на алюмінієву фольгу, досить велику, щоб обернути лосося (фольгу можна скласти вдвічі, щоб уникнути витоку в деко). Полийте кожен шматок риби часниково-масляним соусом, переконавшись, що він добре покриває. Нарешті, видавіть трохи лимонного соку поверх скибочок лосося приблизно на дві чайні ложки (на свій смак).

Крок - 3
04

Оберніть лосось фольгою, склавши одну за одною найдовшу частину, щоб вийшов довгий прямокутник, що складається з кінців фольги, щоб закрити з усіх боків щільно рибу. Покладіть лосось у фользі на деко, відправте в заздалегідь розігріту духовку і запікайте від 12 до 15 хвилин в залежності від товщини риби. Вийміть рибу з духовки, як тільки вона буде готова, і обережно відкрийте фольгу, щоб пара могла вийти.

Крок - 4
05

Якщо ви все ще не впевнені, що лосось приготовлений, вставте термометр в саму товсту частину шматка, і внутрішня температура повинна бути близько 62 градусів. Цей останній крок не є обов'язковим: можете ще запекти розгорнутий лосось приблизно 3 хвилини для утворення хрусткої скоринки. Негайно подавайте запечений лосось по-фінськи до столу.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Омлет з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з ковбасою 20 1 2 з 5 - детальніше -
Ганаш шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Ганаш шоколадний 60 1 2 з 5 - детальніше -