Лосось, як і будь-яка інша риба, - одна з найпростіших страв, які можна приготувати в дуже завантажений будній вечір. Цей рецепт дуже простий, і на його приготування піде всього 30 хвилин. Риба готується недовго, і це одна з причин, чому зручно її готувати.
В першу чергу розігрійте духовку до 200 градусів. Вимийте філе лосося холодною водою і просушіть. Наріжте лосось досить великими шматками, приправте їх добре сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Відкладіть в сторону до подальшого використання.
До попередньо розтопленого в мікрохвильовій печі вершкового масла додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку або дрібно подрібнений часник. Потім додайте сушену петрушку, сушений кріп, пластівці червоного перцю чилі і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Покладіть скибочки лосося шкірою вниз на алюмінієву фольгу, досить велику, щоб обернути лосося (фольгу можна скласти вдвічі, щоб уникнути витоку в деко). Полийте кожен шматок риби часниково-масляним соусом, переконавшись, що він добре покриває. Нарешті, видавіть трохи лимонного соку поверх скибочок лосося приблизно на дві чайні ложки (на свій смак).
Оберніть лосось фольгою, склавши одну за одною найдовшу частину, щоб вийшов довгий прямокутник, що складається з кінців фольги, щоб закрити з усіх боків щільно рибу. Покладіть лосось у фользі на деко, відправте в заздалегідь розігріту духовку і запікайте від 12 до 15 хвилин в залежності від товщини риби. Вийміть рибу з духовки, як тільки вона буде готова, і обережно відкрийте фольгу, щоб пара могла вийти.
Якщо ви все ще не впевнені, що лосось приготовлений, вставте термометр в саму товсту частину шматка, і внутрішня температура повинна бути близько 62 градусів. Цей останній крок не є обов'язковим: можете ще запекти розгорнутий лосось приблизно 3 хвилини для утворення хрусткої скоринки. Негайно подавайте запечений лосось по-фінськи до столу.
Випадкові рецепти