Лосось в мультиварці в даному рецепті готується методом повільного томління при низьких температурах. Це робить рибу неймовірно м'якою і соковитою і при цьому зберігає в ній максимум корисних речовин і вітамінів. Просто, корисно і дуже смачно!
Змішайте в одній ємності мелений перець чилі, сушений чебрець і коричневий цукор (якщо немає коричневого, можна взяти звичайний білий, але коричневий дає більш виражений карамельний присмак).
Філе лосося вимийте, просушіть і розріжте на порційні шматочки. Посоліть і поперчіть рибу за смаком і посипте раніше приготовленою приправою.
Каструлю мультиварки вистеліть кулінарною фольгою.
Лайм або лимон вимийте, просушіть, наріжте кружальцями середньої товщини (близько 5 мм) і викладіть на фольгу. При бажанні можете додати ароматні трави. Влийте трохи води (вона повинна доходити тільки до верху лаймових скибочок). Воду можна замінити білим вином.
Зверху покладіть підготовлене філе лосося шкіркою вниз. Закрийте кришку мультиварки і виберіть програму з найнижчою температурою (близько 70 градусів). Час приготування - 1 година, але, якщо ви не впевнені в температурі, періодично перевіряйте рибу на готовність.
Коли лосось в мультиварці приготується, вийміть його разом з фольгою на деко і злегка остудіть.
Перекладіть рибу на блюдо, збризніть лаймовим або лимонним соком і подавайте до столу зі свіжою зеленню. Лосось дуже ніжний, м'який, і соковитий під виделкою він розшаровується. Ідеальним гарніром до лосося, приготовленого в мультиварці на низькотемпературному режимі, будуть відварений рис або кіноа, червона капуста і скибочки авокадо. Але, в принципі, підійде будь-який овочевий гарнір. Додатково можна полити рибу сметанним або йогуртовим соусом. Смачного!
Випадкові рецепти