Укр
Рус
Риба Маринади Грузинська кухня

Лосось у маринаді

( 4.8824 4 534 34 оцінки)

2977 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Китайська кухня, Корейська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В пакеті

опис

Зробіть цей лосось на барбекю з простим, але неймовірним маринадом, який додасть рибі додатковий смак. Це солодкий маринад з легким присмаком і відтінком часнику, робить подвійний обов'язок як соус для сервірування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лосось у маринаді" (на 100 грам)

  • Білки11.8 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії192 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуйте маринад для майбутньої страви. Для цього покладіть в пакетик на блискавці попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, залийте лимонний сік (можна замінити на яблучний оцет, рисовий оцет або білий винний. Або ж додайте трохи будь-якого іншого простого оцту: білого, бальзамічного, червоного вина, шампанського і т.д).

Крок - 1
02

Далі залийте в пакетик соєвий соус (використовуйте легкий або універсальний соєвий соус, бажано з низьким вмістом натрію. Не використовуйте темний соєвий соус або солодкий соєвий соус).

Крок - 2
03

Тепер додайте до решти інгредієнтів оливкову олію, мед або кленовий сироп, або іншу солодку рідину, або ж засипте в пакет трохи коричневого цукру. Засипте чорний мелений перець і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 3
04

Покладіть в пакет з маринадом попередньо нарізаний невеликими скибочками лосось і ретельно перемішайте, масажуючи, щоб добре просочився кожен шматочок. Лосось готувати, краще, зі шкіркою, це найкраще підходить для гриля, з рибою тоді легше працювати, тому що філе краще тримається разом. Подавайте рибу зі шкіркою, і нехай люди вибирають, чи їсти м'ясо риби з нею або зняти шкіру перед вживанням. Переконайтеся, що з риби видалені всі кістки.

Крок - 4
05

Залиште лосось маринуватися протягом 3 і більше годин в холодильнику. Потім вийміть рибу з холодильника за 30 хвилин до приготування. Перекладіть промаринованого лосося на тарілку, щоб зайвий маринад стікав.

Крок - 5
06

Вилийте залишившийся маринад в невелику каструлю і варіть на середньому вогні протягом 3-5 хвилин до утворення сиропу. Налийте в миску утворений сироп (деякі використовують його для промазування риби при обсмажуванні, деякі для сервірування).

Крок - 6
07

Змастіть грилі для барбекю маслом. Потім розігрійте до середнього. Збризніть шматочки лосося оливковою олією, покладіть його на барбекю шкірою вгору. Запікайте рибу близько 3 хвилин або до утворення золотистого кольору, потім обережно переверніть щипцями на іншу сторону.

Крок - 7
08

Змастіть філе лосося, раніше підготовленим соусом, потім закрийте кришку барбекю. Готуйте протягом 3-4 хвилин, змащуючи соусом ще один раз на півдорозі або поки внутрішня температура не стане 50 градусів. Перекладіть лосось в маринаді на тарілку і подавайте з нашаткованою зеленню і шматками лимона.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія 30 3 2 з 5 - детальніше -
Курячий бульйон з локшиною - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з локшиною 0 6 2 з 5 - детальніше -
Яловичі котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Яловичі котлети в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1 Бограч по-закарпатськи 65 4 3 з 5 - детальніше -