Зробіть цей лосось на барбекю з простим, але неймовірним маринадом, який додасть рибі додатковий смак. Це солодкий маринад з легким присмаком і відтінком часнику, робить подвійний обов'язок як соус для сервірування.
Для початку приготуйте маринад для майбутньої страви. Для цього покладіть в пакетик на блискавці попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, залийте лимонний сік (можна замінити на яблучний оцет, рисовий оцет або білий винний. Або ж додайте трохи будь-якого іншого простого оцту: білого, бальзамічного, червоного вина, шампанського і т.д).
Далі залийте в пакетик соєвий соус (використовуйте легкий або універсальний соєвий соус, бажано з низьким вмістом натрію. Не використовуйте темний соєвий соус або солодкий соєвий соус).
Тепер додайте до решти інгредієнтів оливкову олію, мед або кленовий сироп, або іншу солодку рідину, або ж засипте в пакет трохи коричневого цукру. Засипте чорний мелений перець і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Покладіть в пакет з маринадом попередньо нарізаний невеликими скибочками лосось і ретельно перемішайте, масажуючи, щоб добре просочився кожен шматочок. Лосось готувати, краще, зі шкіркою, це найкраще підходить для гриля, з рибою тоді легше працювати, тому що філе краще тримається разом. Подавайте рибу зі шкіркою, і нехай люди вибирають, чи їсти м'ясо риби з нею або зняти шкіру перед вживанням. Переконайтеся, що з риби видалені всі кістки.
Залиште лосось маринуватися протягом 3 і більше годин в холодильнику. Потім вийміть рибу з холодильника за 30 хвилин до приготування. Перекладіть промаринованого лосося на тарілку, щоб зайвий маринад стікав.
Вилийте залишившийся маринад в невелику каструлю і варіть на середньому вогні протягом 3-5 хвилин до утворення сиропу. Налийте в миску утворений сироп (деякі використовують його для промазування риби при обсмажуванні, деякі для сервірування).
Змастіть грилі для барбекю маслом. Потім розігрійте до середнього. Збризніть шматочки лосося оливковою олією, покладіть його на барбекю шкірою вгору. Запікайте рибу близько 3 хвилин або до утворення золотистого кольору, потім обережно переверніть щипцями на іншу сторону.
Змастіть філе лосося, раніше підготовленим соусом, потім закрийте кришку барбекю. Готуйте протягом 3-4 хвилин, змащуючи соусом ще один раз на півдорозі або поки внутрішня температура не стане 50 градусів. Перекладіть лосось в маринаді на тарілку і подавайте з нашаткованою зеленню і шматками лимона.
Випадкові рецепти