Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Лосось під апельсином

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

775 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Лосось під апельсином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лосось під апельсином - смачна, барвиста страва, яка в даному рецепті готується разом з гарніром з кускусу. Виходить повноцінний обід або вечеря. Лосось запікається в апельсиновому соку в духовці, а кускус готується на плиті з овочами, які роблять його соковитим і ароматним. Коли інгредієнти з'єднуються в одній страві, виходить незабутній смак!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лосось під апельсином" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири4.4 гр.
  • Вуглеводи12 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів (або до 180 з конвекцією). Філе лосося вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте порційними шматочками.

Крок - 1
02

Перекладіть рибу в форму для випічки, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом.

Крок - 2
03

Апельсин вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік. Що залишився апельсин наріжте половинками кружків. Перелийте апельсиновий сік в форму з лососем, а півкола покладіть на рибу зверху.

Крок - 3
04

Відставте лосося, щоб він промаринувався, і займіться овочами для кускусу. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем.

Крок - 4
05

Помідори черрі вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

Крок - 5
06

Закип'ятіть воду і розчиніть в ній кубик курячого бульйону. Надішліть форму з рибою в розігріту духовку на 15-20 хвилин. За цей час лосось під апельсином встигне повністю підготуватися, але залишиться соковитим і рожевим всередині.

Крок - 6
07

Розігрійте в каструлі рослинне масло і обсмажте на ньому кубики шалот і моркви. Через 5 хвилин готування посоліть овочі і влийте курячий бульйон.

Крок - 7
08

Доведіть рідину до кипіння і відправте туди кускус і половинки помідорів чері. Всипте зелений горошок, золотисті родзинки і мелений чорний перець. Перемішайте інгредієнти і зніміть з вогню.

Крок - 8
09

Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин, щоб гарнір дійшов до готовності. Вийміть з духовки готового лосося.

Крок - 9
10

Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку кускус з овочами. Зверху покладіть шматочки лосося під апельсином і полийте апельсиновим соусом, що утворився в формі під час запікання риби. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сушена слива - покроковий рецепт, фото 1 Сушена слива 120 1 2 з 5 - детальніше -
Панакота з листовим желатином - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з листовим желатином 60 3 2 з 5 - детальніше -
Піца Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Піца Карбонара 60 2 3 з 5 - детальніше -
Салат «Їжачок» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Їжачок» 25 3 2 з 5 - детальніше -