Лосось під апельсином - смачна, барвиста страва, яка в даному рецепті готується разом з гарніром з кускусу. Виходить повноцінний обід або вечеря. Лосось запікається в апельсиновому соку в духовці, а кускус готується на плиті з овочами, які роблять його соковитим і ароматним. Коли інгредієнти з'єднуються в одній страві, виходить незабутній смак!
Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів (або до 180 з конвекцією). Філе лосося вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте порційними шматочками.
Перекладіть рибу в форму для випічки, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом.
Апельсин вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік. Що залишився апельсин наріжте половинками кружків. Перелийте апельсиновий сік в форму з лососем, а півкола покладіть на рибу зверху.
Відставте лосося, щоб він промаринувався, і займіться овочами для кускусу. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем.
Помідори черрі вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
Закип'ятіть воду і розчиніть в ній кубик курячого бульйону. Надішліть форму з рибою в розігріту духовку на 15-20 хвилин. За цей час лосось під апельсином встигне повністю підготуватися, але залишиться соковитим і рожевим всередині.
Розігрійте в каструлі рослинне масло і обсмажте на ньому кубики шалот і моркви. Через 5 хвилин готування посоліть овочі і влийте курячий бульйон.
Доведіть рідину до кипіння і відправте туди кускус і половинки помідорів чері. Всипте зелений горошок, золотисті родзинки і мелений чорний перець. Перемішайте інгредієнти і зніміть з вогню.
Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин, щоб гарнір дійшов до готовності. Вийміть з духовки готового лосося.
Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку кускус з овочами. Зверху покладіть шматочки лосося під апельсином і полийте апельсиновим соусом, що утворився в формі під час запікання риби. Смачного!
Випадкові рецепти