Якщо в будинку з'явилася хороша смачна риба, спосіб, як її приготувати завжди при бажанні знайдеться. Хтось вишукує складні варіанти приготування, хтось просто витончується незвичайною вишуканістю, але іноді найпростіший метод може виявитися найоригінальнішим. Вважається, що лосось потрібно готувати обов'язково в духовці, але скажу впевнено - це не зовсім так. Є простіший варіант, і дуже добре виходить лосось на сковороді. Смачна, соковита риба готується швидко, і зіпсувати її потрібно вже дуже постаратися, хіба що переборщити з маслом, і тоді дійсно можна нашкодити смаку риби.
Загалом, послухайте деякі важливі нюанси, врахувавши які, вам вдасться підкреслити незвичайний смак риби і зберегти її цінні речовини. Отже, щоб страва дійсно вдалася, потрібно дуже пильно поставитися до вибору продукту, тобто, риби. Перш за все вибирайте тушку однорідного оранжево-рожевого кольору, з достатньо пружною м'якоттю. Лосось можна смажити в формі стейка, а можна обробити на філе. І ще, що дуже важливо, сковорода для смаження повинна бути з антипригарним покриттям. А тепер беремо стейки лосося, обережно проводимо пальцем руки по зрізу, щоб на дотик визначити наявність кісточок. За допомогою пінцета видаляємо кістки і акуратно зрізаємо шкірку.
Тепер кожен шматок лосося солимо за смаком, злегка перчимо, і можна приступати до готування.
Ставимо на плиту сковорідку і вливаємо рафіновану рослинну олію, до речі, оливкову краще не використовувати, щоб не зіпсувати запах риби. У гаряче масло викладаємо філе лосося і підсмажуємо до рум'яності. Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку.
Тепер вливаємо в сковорідку сухе біле вино. В цей час беремо пару стебел цибулі шалот і нарізавши кільцями, кидаємо в сковороду з рибою.
Також додаємо туди ж соєвий соус, після чого розрізаємо навпіл лайм і видавлюємо в сковорідку сік, так, щоб полити їм скибочки риби.
Ще в сковороду кладемо ложку меду і все добре змішуємо, намагаючись не зачепити смажену рибу. Лосось на сковороді вже підсмажився, тому знімаємо акуратно на тарілку.
У сковорідку додаємо вершкове масло, а також нашатковану кільцями зелену цибулю і зелень петрушки. Акуратно сковороду встряхуємо, щоб змішалися інгредієнти, які в ній готуються. Цим чудовим соусом, який ми приготували поливаємо скибочку смаженого лосося і можна знімати пробу. Дуже добре така смажена риба поєднується з відвареним рисом.
Випадкові рецепти