У Китаї майже в кожному районі є ресторани, де подають домашню локшину ручної роботи. Є багато способів зробити локшину - сьогодні ми покажемо вам свою версію. Рецепт має прості інгредієнти, але вимагає трохи терпіння.
Додайте трохи солі в миску з уже просіяним борошном. Перемішайте (шукайте хлібне борошно для цього рецепта).
Додайте в борошно, заздалегідь приготовлену суміш з курячих яєць і води. Якщо ви вегетаріанець, можете пропустити яйця додати тільки воду. Використовуючи палички для їжі або кухонний вінчик, розмішайте все в мисці і замісіть борошно в тісто, це займе близько 8 хвилин. Накрийте утворене тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на 30 хвилин.
30 хвилин потому, викладіть тісто на стіл, щоб знову замісити його протягом 5-8 хвилин, поки у вас не вийде воно більш гладке.
Розкачайте тісто качалкою на листи товщиною 1-2 мм. Переконайтеся, що тісто правильно розкочується (не рветься), або локшина не буде готова належним чином. Нанесіть трохи борошна з обох сторін утвореного листа. Це запобігає злипанню локшини.
Складіть лист в три шари, і наріжте його на смужки 1-2 мм завтовшки. Чим товще ви поріжете його, тим важче і пружніше буде ваша локшина. Не тисніть рукою, якою ви тримаєте тісто, інакше локшина склеїться.
Як тільки ви наріжете весь лист на локшину, ви можете робити з нею все, що захочете. Ось як ми пропонуємо її приготувати. Помістіть підготовлену локшину в киплячу воду на 2-4 хвилини. Через 2 хвилини ви можете спробувати і подивитися, чи хочете ви, щоб вона була більш м'якою. Як тільки ви будете впевнені, що приготовлено добре, вийміть її і позбудьтеся від зайвої води. Надішліть відварену локшину в миску.
Додайте в неї трохи соєвого соусу, трішки чорного оцту, нарізаного дрібно імбиру, подрібненого часнику. Засипте так само зелену цибулю, трохи кінзи і пластівців чилі в залежності від смаку.
Розігрійте трохи масла. Використовуйте звичайне рослинне масло. Залийте гарячу олію зверху локшини. Змішайте все разом - домашня локшина готова!
Випадкові рецепти