Укр
Рус
Локшина Другі страви Корейська кухня

Локшина з фаршем

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

657 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Локшина з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Локшина з фаршем - популярна страва китайської вуличної їжі. Пропонуємо рецепт її приготування по-сичуаньські. У цій страві локшина поєднується з ароматним соусом на основі м'ясного фаршу. Виходить смачно і ситно. При цьому така локшина дуже легко і швидко готується. Приступимо!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Локшина з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи18.3 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясний фарш (у нас свинячий, але можна взяти яловичий, курячий або навіть подрібнений тофу для вегетаріанців) з'єднайте з подрібненими часником і імбиром. Влийте шаосинське вино (якщо такого немає, можна використовувати рисове або сухий херес) і соєвий соус. Поперчіть і перемішайте інгредієнти. На час відставте фарш і займіться соусом.

Крок - 1
02

Для соусу знадобиться паста тахіні, в ідеалі - зроблена на основі підсмаженого кунжуту. Якщо немає тахіні, можна взяти горіхове масло. Додайте до тахіні темний і світлий соєвий соус, цукор і масло чилі з шматочками перцю.

Крок - 2
03

Підсмажте на сухій сковороді сичуаньский перець до появи характерного аромату, потім перекладіть в кавомолку або ступку і подрібніть в порошок.

Крок - 3
04

Мелений сичуаньский перець теж додайте в соус. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Консервовану зелену гірчицю подрібніть ножем. Цей інгредієнт можна замінити капустою кимчи (промитою) або взагалі пропустити.

Крок - 5
06

На сковороді вок розігрійте рослинне масло і на сильному вогні смажте раніше приготований фарш протягом 3-4 хвилин.

Крок - 6
07

Додайте подрібнену зелену гірчицю, смажте ще 1-2 хвилини, потім вимкніть вогонь і залиште м'ясо в теплі.

Крок - 7
08

Закип'ятіть в каструлі воду і відваріть локшину відповідно до інструкції на упаковці. На останній хвилині варіння додайте в каструлю з локшиною листові овочі (бок-чой, пекінську капусту і т. п.). Варіть все разом, а потім відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.

Крок - 8
09

Зелену цибулю вимийте і подрібніть. У тарілку сервіровки викладіть половину раніше приготованого соусу. Всипте подрібнений часник.

Крок - 9
10

Зверху викладіть варену локшину з листовими овочами. Поверх локшини покладіть підсмажений м'ясний фарш. Влийте гарячий курячий або овочевий бульйон.

Крок - 10
11

Присипте страву подрібненою зеленою цибулею і кунжутом або дрібнонарізаними горіхами. Локшина з фаршем по-сичуаньські готова, але безпосередньо перед вживанням інгредієнти в тарілці потрібно перемішати до однорідності. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Грибний гуляш - покроковий рецепт, фото 1 Грибний гуляш 45 6 3 з 5 - детальніше -
Деруни без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Деруни без яєць 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат обжорка з беконом шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з беконом шарами 40 3 3 з 5 - детальніше -