Укр
Рус
Локшина Другі страви Китайська кухня

Локшина вок з креветками

( 4.6667 4 59 9 оцінок)

884 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Локшина вок з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Локшина вок з креветками - смачна низьковуглеводна страва з мінімальною кількістю калорій. Секрет в тому, що в рецепті використовується локшина шіратакі, від якої не можна погладшати, так як робиться вона не з крупи, а з кореня рослини конняку. У такій локшині 97% води і 3% клітковини, тому продукт підходить навіть для кето-дієти!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Локшина вок з креветками" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири2 гр.
  • Вуглеводи18.2 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Локшину щіратакі звільніть від упаковки і перекладіть в друшляк. Розділіть макарони руками.

Крок - 1
02

Креветки прямо в упаковці залийте водою, а потім вилийте в друшляк.

Крок - 2
03

Бок-чой викладіть в миску, залийте водою і ретельно промийте від піску. Вимитий салат просушіть і зріжте корінці.

Крок - 3
04

Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте тонкою соломкою (жульєном). Подрібнену моркву відправте в миску з пліч-чоем.

Крок - 4
05

Туди ж покладіть нарізану невеликими шматочками зелену цибулю.

Крок - 5
06

Зробіть заправку для локшини. Імбирний корінь очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Тертий імбир перекладіть в сито і, придавлюючи ложкою, вичавіть сік.

Крок - 6
07

Змішайте сік імбиру з рисовим оцтом, кунжутним маслом і темним соєвим соусом з грибним ароматизатором. Додайте соус чилі з часником і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 7
08

В отриману суміш влийте устричний соус і знову ретельно перемішайте. Заправка готова.

Крок - 8
09

У сковороді-вок розігрійте рослинне масло (у нас масло виноградних кісточок) і підсмажте на ньому дрібно порізаний ножем часник до появи приємного аромату.

Крок - 9
10

Надішліть на сковороду креветки і, помішуючи, смажте, поки вони не порозовіють. Додайте локшину шіратакі і, не перестаючи мішати, смажте, поки не випарується зайва волога.

Крок - 10
11

Влийте в вок раніше приготовлену заправку і всипте овочеву суміш. Перемішайте інгредієнти, накрийте сковороду кришкою і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися протягом 5 хвилин.

Крок - 11
12

Локшина вок з креветками готова. Присипте її подрібненою кінзою, ще раз все ретельно перемішайте і розкладіть по порційних тарілках. Страва дуже смачна і поживна. При цьому від локшини шіратакі з креветками неможливо поправитися. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка з тріски - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з тріски 75 6 3 з 5 - детальніше -
Смачна печеня з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Смачна печеня з яловичини 60 6 3 з 5 - детальніше -
Свинина, запечена з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Свинина, запечена з картоплею 80 4 3 з 5 - детальніше -