Якщо вам потрібно терміново нагодувати свою сім'ю, а часу на приготування трохи, то відмінним варіантом швидкої, але при цьому смачної і ситної вечері стане локшина з овочами. Для приготування цієї страви використовують найрізноманітніші види локшини: рисова, китайська, яєчна або будь-яка інша, яка припадає до смаку вам і вашим домочадцям. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування китайського варіанту локшини з овочами, в якому будемо використовувати тонку локшину. Цей вид макаронних виробів можна придбати в будь-якому супермаркеті, сьогодні ці продукти легкодоступні, на щастя. Локшина з овочами, приготована за цим рецептом - це красива на вигляд, яскрава, ароматна, ситна і звичайно ж смачна страва.
Немає нічого простішого, ніж зварити вже готову локшину. Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. У киплячу воду викладаємо всю упаковку нашої локшини. Ламати її не потрібно, ставимо в каструлю цілком, в процесі приготування вона стає м'якою і занурюється в воду повністю. Готувати локшину довго часу у вас не займе. Досить 7 хвилин, щоб локшина зварилася. Готову локшину перекладаємо в друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини.
Тепер займемося соусом, мабуть, головною складовою, що надає пікантний і насичений смак всій страві. Отже, в окремий глибокий посуд наливаємо кунжутну олію, потім додаємо соєвий соус і бальзамічний оцет, кидаємо цукор.
Все це гарненько збиваємо вінчиком, щоб цукор повністю розчинився. В кінці вливаємо трохи оливкової олії і ще трохи збиваємо. Отримуємо простий, але дуже вишуканий соус, який використовую в багатьох стравах.
Зварену раніше локшину викладаємо в посуд, в якому знаходиться соус, і гарненько перемішуємо, щоб вся локшина, як слід, просочилася і набралася смаку.
Зелену цибулю миємо й дрібно нарізаємо. Перець очищаємо від насіння всередині, миємо й ріжемо на дрібні кубики.
Моркву очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо тоненькою соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви.
Стручковий горох також чистимо, миємо й нарізаємо на середнього розміру шматочки. Всі ці овочі додаємо в локшину і ретельно перемішуємо.
Залишаємо на кілька хвилин, щоб страва наситилося смаком і можна розкладати по тарілках. Зверху можна посипати насінням кунжуту. Для любителів східної кухні можна запропонувати палички в якості приборів.
Локшина з овочами, приготована за цим рецептом, виходить красивого коричневого кольору, має вельми апетитний вигляд і оригінальний смак. Подається теплою, як самостійну страву, а також як гарнір.
Випадкові рецепти