Дуже простий і смачний рецепт. Ця витончена страва, яка підійде і гостям на вечерю.
Велику каструлю зі злегка підсоленою водою відправте на плиту і доведіть до кипіння.
Додайте в киплячу воду сиру локшину і варіть протягом 8-10 хвилин або до повної готовності. Потім злийте з каструлі гарячу воду і промийте відварену локшину холодною водою. Відставте на деякий час в бік.
На обробній дошці дрібно наріжте очищений від лушпиння часник (можна подрібнити за допомогою часникодавки).
Під проточною холодною водою промийте вже очищені невеликого розміру креветки, їх подрібнювати не потрібно, залиште цілими.
Помийте і наріжте зелень петрушки (в цьому рецепті можна використовувати і іншу на свій смак зелень).
Тепер відправте велику, глибоку сковорідку на плиту, розплавте в ній на середньому вогні вершкове масло і закиньте в нього подрібнений часник. Обсмажуйте кілька хвилин, постійно помішуючи, до отримання насиченого аромату, а потім залийте до часнику біле столове вино.
Відразу ж додайте натертий на самій дрібній тертці твердий сир і нашатковану зелень петрушки.
Потім посоліть, приперчити чорним меленим перцем і, постійно помішуючи, томіть ще близько 5 хвилин або до повного розплавлення сиру.
Тепер збільшіть трохи вогонь і закиньте в сковорідку до часникового соусу креветки. Обсмажуйте вміст сковороди, постійно перемішуючи, приблизно 3-4 хвилини або поки креветки не набудуть рожевості і не здобудуть легку кірочку на хвостах. Але обов'язково стежте за часом, так як пережарені креветки можуть стати твердими.
Далі закиньте в сковороду відварену локшину і ретельно перемішайте усе дерев'яною ложкою до повного з'єднання всіх інгредієнтів. Зніміть готову локшину і креветки з вогню, розділіть на рівні порції, полив улюбленим соусом. Можна прикрасити натертим сиром Пармезан, свіжою петрушкою і подавати до столу.
Випадкові рецепти