Апетитна пряна локшина Удон! Надзвичайна азіатська локшина з перцем, свіжим базиліком і солодким, пряним соусом.
Цей рецепт оригінальний за рахунок незвичайного соусу, який потрібно заздалегідь підготувати і трохи настояти. Для цього в невеликій банці змішайте соєвий соус, яблучний оцет.
Додайте трохи оливкового масла, подрібнений корінь імбиру, бажано натерти на самій дрібній тертці, щоб виділилося достатньо і соку. Потім киньте дрібно нарізаний червоний перець чилі і нашаткований зелений базилік.
Закрийте банку кришкою і добре усе перемішайте, далі відставте на нетривалий час, а самі займіться приготуванням локшини.
Велику каструлю з підсоленою водою помістіть на плиту, доведіть до кипіння. Закиньте локшину в окріп і, не ламаючи, відварюйте у відповідності з інструкцією на упаковці, близько 12 хвилин. Потім злийте окріп і промийте готову локшину холодною водою.
Відправте велику і глибоку сковорідку на середній вогонь. Влийте в неї рослинна олію і добре розігрійте.
Потім очистіть від хвостика і насіння болгарський перець (вибирайте обов'язково перець червоного кольору) і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою. Киньте нарізаний солодкий перець в сковорідку з киплячим маслом і, періодично помішуючи, обсмажуйте близько 10 хвилин, до розм'якшення.
Тепер закиньте раніше відварену локшину в сковорідку з обсмаженою болгарським перцем і залийте приготовленим і настояним в банці соусом. Добре усе перемішайте і обсмажуйте близько 5 хвилин.
Наріжте дрібно пір'я зеленої цибулі (можна використовувати і іншу зелень, наприклад, до цього рецепту добре підійде і кінза) і теж відправте в сковороду.
Потім засипте кунжутне насіння і ще раз усе ретельно перемішайте до повного об'єднання всіх інгредієнтів. Приберіть сковорідку з вогню.
Потім покладіть готову неостиглу локшину удон на тарілку, посипте зеленою цибулею і гілочкою базиліка. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти