Укр
Рус
Локшина Другі страви Китайська кухня

Локшина удон

( 4.8400 4 525 25 оцінок)
2153 - переглядів
50 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Локшина удон - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Апетитна пряна локшина Удон! Надзвичайна азіатська локшина з перцем, свіжим базиліком і солодким, пряним соусом.

Інгредієнти

  • Кунжут 1 ст.л
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Базилік 1/2 пуч.
  • Перець червоний чілі 1/2 шт.
  • Імбир 1 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Оцет яблучний 1/4 скл.
  • Соєвий соус 1/2 скл.
  • Локшина 500 г.

Харчова цінність страви "Локшина удон" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири8 гр.
  • Вуглеводи26.2 гр.
  • Калорії205 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цей рецепт оригінальний за рахунок незвичайного соусу, який потрібно заздалегідь підготувати і трохи настояти. Для цього в невеликій банці змішайте соєвий соус, яблучний оцет.

Крок - 1
02

Додайте трохи оливкового масла, подрібнений корінь імбиру, бажано натерти на самій дрібній тертці, щоб виділилося достатньо і соку. Потім киньте дрібно нарізаний червоний перець чилі і нашаткований зелений базилік.

Крок - 2
03

Закрийте банку кришкою і добре усе перемішайте, далі відставте на нетривалий час, а самі займіться приготуванням локшини.

Крок - 3
04

Велику каструлю з підсоленою водою помістіть на плиту, доведіть до кипіння. Закиньте локшину в окріп і, не ламаючи, відварюйте у відповідності з інструкцією на упаковці, близько 12 хвилин. Потім злийте окріп і промийте готову локшину холодною водою.

Крок - 4
05

Відправте велику і глибоку сковорідку на середній вогонь. Влийте в неї рослинна олію і добре розігрійте.

Крок - 5
06

Потім очистіть від хвостика і насіння болгарський перець (вибирайте обов'язково перець червоного кольору) і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою. Киньте нарізаний солодкий перець в сковорідку з киплячим маслом і, періодично помішуючи, обсмажуйте близько 10 хвилин, до розм'якшення.

Крок - 6
07

Тепер закиньте раніше відварену локшину в сковорідку з обсмаженою болгарським перцем і залийте приготовленим і настояним в банці соусом. Добре усе перемішайте і обсмажуйте близько 5 хвилин.

Крок - 7
08

Наріжте дрібно пір'я зеленої цибулі (можна використовувати і іншу зелень, наприклад, до цього рецепту добре підійде і кінза) і теж відправте в сковороду.

Крок - 8
09

Потім засипте кунжутне насіння і ще раз усе ретельно перемішайте до повного об'єднання всіх інгредієнтів. Приберіть сковорідку з вогню.

Крок - 9
10

Потім покладіть готову неостиглу локшину удон на тарілку, посипте зеленою цибулею і гілочкою базиліка. Насолоджуйтесь!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Воловани з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з креветками 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат "Оселедець під шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець під шубою" 50 3 3 з 5 - детальніше -