Такої кількості всілякої локшини, як в японській, немає ні в одній кухні світу, адже японці вживають її кілька разів в тиждень. Але одним з найпоширеніших видів локшини - удон, яка може бути тонкою, товстою, але обов'язковим є те, що вона завжди довга. Але ж сама по собі ця страва не так популярна, як добавки до неї, зокрема - морепродукти. Така страва привертає незвичайним і привабливим смаком і допоможе зарядитися енергією і силою. Локшина удон з морепродуктами - яскравий і мальовничий приклад традиційної японської кухні.
Якщо ви вже готові приступити до процесу приготування нашої страви, значить у вас є набір морепродуктів, так необхідних для цього. Найкраще, звичайно купувати готові набори морепродуктів, які продаються в супермаркетах, в замороженому вигляді. Залишається лише їх попередньо розморозити, добре обполоснути холодною водою і можна починати кулінарне чаклунство. Першим беремо восьминога і ріжемо довгими скибочками, відкладаємо вбік.
Мідії виймаємо з раковини і складаємо в тарілці. Очищені від панцира креветки розрізаємо навпіл уздовж тушки, і теж відкладаємо в окрему купку.
Чистимо від шкірки моркву, миємо й ріжемо тонкими кружечками. Потім нарізаємо їх соломкою. Очищену від лушпиння цибулю-шалот шаткуємо пір'ям.
Солодкий перець розрізаємо, чистимо від серцевини і насіння, миємо й ріжемо довгими скибочками.
Глибокий сотейник з водою поміщаємо на плиту і доводимо воду до кипіння. Після цього кидаємо локшину удон і відварюємо, трохи підсолимо, до готовності. Після цього локшину виловлюємо за допомогою шумівки або друшляк і перекладаємо в ємність з холодною водою.
В ту воду, де варилася локшина, кидаємо мідії, а потім нарізаний восьминіг. Трохи приварюємо і виймаємо шумівкою на тарілку.
На плиту ставимо сковорідку, кидаємо вершкове масло і розігріваємо. Кидаємо в сковорідку нарізану моркву і трохи пасеруємо.
Потім туди кидаємо нашатковану цибулю і готуємо до прозорості цибулі. Після цього додаємо до овочів приготовані морепродукти, перемішуємо. Додаємо кунжутне масло, а також соєвий соус.
Після цього вміст сковорідки трохи солимо і перемішуємо. Далі викладаємо в сковороду відварену попередньо локшину і все добре перемішуємо. Нарешті, кидаємо подрібнений солодкий перець, змішуємо і підсмажуємо до готовності.
Готову локшину викладаємо на тарілку, зверху поміщаємо креветки, скибочки восьминога і мідії. Ось тепер можете сміливо запрошувати до столу свою сім'ю і не хвилюйтеся, вашим домочадцям локшина удон з морепродуктами точно сподобається.
Випадкові рецепти