Укр
Рус
Локшина Другі страви Середземноморська кухня

Локшина удон з морепродуктами

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

2708 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Локшина удон з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Такої кількості всілякої локшини, як в японській, немає ні в одній кухні світу, адже японці вживають її кілька разів в тиждень. Але одним з найпоширеніших видів локшини - удон, яка може бути тонкою, товстою, але обов'язковим є те, що вона завжди довга. Але ж сама по собі ця страва не так популярна, як добавки до неї, зокрема - морепродукти. Така страва привертає незвичайним і привабливим смаком і допоможе зарядитися енергією і силою. Локшина удон з морепродуктами - яскравий і мальовничий приклад традиційної японської кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Локшина удон з морепродуктами" (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи21.4 гр.
  • Калорії170 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви вже готові приступити до процесу приготування нашої страви, значить у вас є набір морепродуктів, так необхідних для цього. Найкраще, звичайно купувати готові набори морепродуктів, які продаються в супермаркетах, в замороженому вигляді. Залишається лише їх попередньо розморозити, добре обполоснути холодною водою і можна починати кулінарне чаклунство. Першим беремо восьминога і ріжемо довгими скибочками, відкладаємо вбік.

Крок - 1
02

Мідії виймаємо з раковини і складаємо в тарілці. Очищені від панцира креветки розрізаємо навпіл уздовж тушки, і теж відкладаємо в окрему купку.

Крок - 2
03

Чистимо від шкірки моркву, миємо й ріжемо тонкими кружечками. Потім нарізаємо їх соломкою. Очищену від лушпиння цибулю-шалот шаткуємо пір'ям.

Крок - 3
04

Солодкий перець розрізаємо, чистимо від серцевини і насіння, миємо й ріжемо довгими скибочками.

Крок - 4
05

Глибокий сотейник з водою поміщаємо на плиту і доводимо воду до кипіння. Після цього кидаємо локшину удон і відварюємо, трохи підсолимо, до готовності. Після цього локшину виловлюємо за допомогою шумівки або друшляк і перекладаємо в ємність з холодною водою.

Крок - 5
06

В ту воду, де варилася локшина, кидаємо мідії, а потім нарізаний восьминіг. Трохи приварюємо і виймаємо шумівкою на тарілку.

Крок - 6
07

На плиту ставимо сковорідку, кидаємо вершкове масло і розігріваємо. Кидаємо в сковорідку нарізану моркву і трохи пасеруємо.

Крок - 7
08

Потім туди кидаємо нашатковану цибулю і готуємо до прозорості цибулі. Після цього додаємо до овочів приготовані морепродукти, перемішуємо. Додаємо кунжутне масло, а також соєвий соус.

Крок - 8
09

Після цього вміст сковорідки трохи солимо і перемішуємо. Далі викладаємо в сковороду відварену попередньо локшину і все добре перемішуємо. Нарешті, кидаємо подрібнений солодкий перець, змішуємо і підсмажуємо до готовності.

Крок - 9
10

Готову локшину викладаємо на тарілку, зверху поміщаємо креветки, скибочки восьминога і мідії. Ось тепер можете сміливо запрошувати до столу свою сім'ю і не хвилюйтеся, вашим домочадцям локшина удон з морепродуктами точно сподобається.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грибний соус - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус 30 1 2 з 5 - детальніше -
Буженина варена - покроковий рецепт, фото 1 Буженина варена 120 4 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе 50 3 3 з 5 - детальніше -