Як приготувати швидку, але неймовірно смачну вечерю. Локшина соба - це національна японська страва, що являє собою тонку локшину, приправлену соусом із зеленню і овочами (м'ясом). Приготована з оригінальним солоно-солодким соусом, наша локшина буде приємною альтернативою китайської локшини, купленої в найближчому кафе. А якщо ви вегетаріанець або не хочете завантажувати себе зайвими калоріями, і при цьому отримати максимум корисних речовин і позитивних емоцій - цей рецепт для вас.
Для початку підготуємо основу під соус. У підігріту на середньому вогні сковороду наливаємо кунжутне масло. Воно володіє оригінальним смаком і масою корисних речовин. Додамо до кунжутного будь-яке нейтральне, рослинне масло. Підійде звична нам, рафінована соняшникова олія.
До масла додамо подрібненого червоного сухого перцю, так звана паприка шматочками (пластівцями). Можна використовувати гострий, напівгострий або солодкий перець, на свій смак. Ретельно перемішуємо, щоб масла з'єдналися з перцем і підігріваємо на середньому вогні 3 хвилини. Відставляємо в бік, даємо охолонути і насититися.
А поки приготуємо локшину. Ставимо каструлю з водою на вогонь, даємо воді закипіти. Як і будь-які інші макаронні вироби, локшина кидається тільки в киплячу воду. Коли вода закипіла додаємо локшину собу. Сама соба є довгою локшиною сіро-коричневого кольору, зроблена з гречаного борошна. Вона є джерелом безлічі незамінних вітамінів і мінералів і багата клітковиною. А також має м'який смак і незамінна, якщо ви на дієті.
Варимо нашу локшину до готовності як написано в інструкції на упаковці. Коли локшина зварилася, відкидаємо її на друшляк і ретельно промиваємо водою. Позбавляємося від зайвої рідини, злегка струшуючи друшляк.
В остигле масло з перцем додаємо мед. Азіатська кухня любить поєднувати різні діаметрально протилежні смаки. Слідом за медом додаємо соєвий соус. Вінчиком все ретельно перемішуємо, щоб соус став однорідної консистенції. Соус готовий.
Далі беремо помиту зелену цибулю і дрібно її нарізаємо. Нам знадобиться також зелень кінзи (коріандр). Промиваємо, обсушуємо і теж дрібно нарізаємо. Якщо ви не любите кінзу можна замінити іншою улюбленою зеленню, наприклад, петрушкою.
У глибоку миску викладаємо відварену собу і поливаємо зверху приготованим соусом. Посипаємо подрібненою зеленою цибулею. Додаємо порізану зелень кінзи (петрушки, або будь-яку іншу за бажанням). Зверху посипаємо насінням кунжуту, вони додадуть ще більше східного колориту.
Локшину ретельно перемішуємо з соусом, насінням кунжуту і зеленню. Викладаємо в порційну тарілку і прикрашаємо зеленню, цибулею і насінням кунжуту. Локшину соба апетитну, корисну і легку страву з чудовим соусом і пряною зеленню можна подавати на стіл. Мінімум затрат, максимум задоволення!
Випадкові рецепти