Укр
Рус
Локшина Другі страви Японська кухня

Локшина Соба

( 4.6364 4 511 11 оцінок)

1762 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Локшина Соба - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Як приготувати швидку, але неймовірно смачну вечерю. Локшина соба - це національна японська страва, що являє собою тонку локшину, приправлену соусом із зеленню і овочами (м'ясом). Приготована з оригінальним солоно-солодким соусом, наша локшина буде приємною альтернативою китайської локшини, купленої в найближчому кафе. А якщо ви вегетаріанець або не хочете завантажувати себе зайвими калоріями, і при цьому отримати максимум корисних речовин і позитивних емоцій - цей рецепт для вас.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Локшина Соба" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири18.7 гр.
  • Вуглеводи34.8 гр.
  • Калорії340 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуємо основу під соус. У підігріту на середньому вогні сковороду наливаємо кунжутне масло. Воно володіє оригінальним смаком і масою корисних речовин. Додамо до кунжутного будь-яке нейтральне, рослинне масло. Підійде звична нам, рафінована соняшникова олія.

Крок - 1
02

До масла додамо подрібненого червоного сухого перцю, так звана паприка шматочками (пластівцями). Можна використовувати гострий, напівгострий або солодкий перець, на свій смак. Ретельно перемішуємо, щоб масла з'єдналися з перцем і підігріваємо на середньому вогні 3 хвилини. Відставляємо в бік, даємо охолонути і насититися.

Крок - 2
03

А поки приготуємо локшину. Ставимо каструлю з водою на вогонь, даємо воді закипіти. Як і будь-які інші макаронні вироби, локшина кидається тільки в киплячу воду. Коли вода закипіла додаємо локшину собу. Сама соба є довгою локшиною сіро-коричневого кольору, зроблена з гречаного борошна. Вона є джерелом безлічі незамінних вітамінів і мінералів і багата клітковиною. А також має м'який смак і незамінна, якщо ви на дієті.

Крок - 3
04

Варимо нашу локшину до готовності як написано в інструкції на упаковці. Коли локшина зварилася, відкидаємо її на друшляк і ретельно промиваємо водою. Позбавляємося від зайвої рідини, злегка струшуючи друшляк.

Крок - 4
05

В остигле масло з перцем додаємо мед. Азіатська кухня любить поєднувати різні діаметрально протилежні смаки. Слідом за медом додаємо соєвий соус. Вінчиком все ретельно перемішуємо, щоб соус став однорідної консистенції. Соус готовий.

Крок - 5
06

Далі беремо помиту зелену цибулю і дрібно її нарізаємо. Нам знадобиться також зелень кінзи (коріандр). Промиваємо, обсушуємо і теж дрібно нарізаємо. Якщо ви не любите кінзу можна замінити іншою улюбленою зеленню, наприклад, петрушкою.

Крок - 6
07

У глибоку миску викладаємо відварену собу і поливаємо зверху приготованим соусом. Посипаємо подрібненою зеленою цибулею. Додаємо порізану зелень кінзи (петрушки, або будь-яку іншу за бажанням). Зверху посипаємо насінням кунжуту, вони додадуть ще більше східного колориту.

Крок - 7
08

Локшину ретельно перемішуємо з соусом, насінням кунжуту і зеленню. Викладаємо в порційну тарілку і прикрашаємо зеленню, цибулею і насінням кунжуту. Локшину соба апетитну, корисну і легку страву з чудовим соусом і пряною зеленню можна подавати на стіл. Мінімум затрат, максимум задоволення!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профітролі - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з печінкою тріски 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сирники - покроковий рецепт, фото 1 Сирники 45 3 3 з 5 - детальніше -