Укр
Рус
Локшина Другі страви Японська кухня

Локшина рамен

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

2049 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Локшина рамен - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Такий вид макаронних виробів, як локшина рамен - відомий і популярний не тільки через швидкість в приготуванні, але і за відмінні смакові якості. Локшина рамен має приємний аромат, а ще вона містить велику енергетичну цінність, тому це завжди ситно і насичено. Локшина рамен традиційно відноситься до японської кухні, і хоч цz страва вважається локшиною швидкого приготування, тобто таким собі фастфудом, але приготовлена різноманітними способами, подається в багатьох азіатських ресторанах. Сьогодні ми запрошуємо вас зануритися в справжній кулінарний ритуал японської кухні з приготування цієї страви, і зробити самим локшину рамен разом з іншими інгредієнтами, які перетворять цю страву в справжнє кулінарне вишукування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Локшина рамен" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири12.8 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії218 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку нам потрібно приготувати наваристий свинячий бульйон. Для цього рекомендуємо використовувати свинячі кістки, які попередньо краще вимочити в звичайній воді. Отже, ставимо на плиту каструлю з водою і викладаємо в неї кістки, які ще раз промиваємо. Коли вода закипить, не потрібно зменшувати вогонь або знімати пінку, залишимо все кипіти протягом 15 хвилин, а потім знімаємо каструлю з вогню.

Крок - 1
02

Кістки виймаємо, а воду виливаємо, вона нам більше не потрібна. Приварені кістки ще раз миємо в холодній воді, а потім знову складаємо в каструлю.

Крок - 2
03

Тепер уже додаємо очищену і розрізану навпіл цибулину, нарізану кільцями цибулю-порей, а також часник, який не потрібно чистити від лушпиння, а досить лише помити і відрізати верхівки зубчиків.

Крок - 3
04

Також кидаємо перець чилі, але якщо ви не любитель занадто гострого, то його використовувати не обов'язково. Ще в каструлю додаємо зелену цибулю і корінь імбиру, розрізаний навпіл, а також помиті і порізані навпіл шампіньони.Теперь весь цей набір цікавих продуктів заливаємо водою і ставимо на вогонь. Готуємо бульйон не менш 2 годин.

Крок - 4
05

Поки доводиться до готовності бульйон, ставимо на вогонь сотейник з водою, в якій відваримо яйця. Нам не потрібно круті, але і не дуже некруто яйця, тому вони повинні покипіти приблизно 4 хвилини, після чого знімаємо їх з вогню і заливаємо холодною водою, а коли вони охолонуть, очистимо їх від шкаралупи і поки відставимо убік.

Крок - 5
06

Наступним беремо шматок свинячого філе, звичайно краще щоб це була вирізка, оскільки нам потрібно підсмажити стейки.

Крок - 6
07

Тепер в окремій ємності змішуємо разом соєвий і вустерширський соус, перець чилі, сіль і кунжутне масло.

Крок - 7
08

У цю суміш кидаємо шматочки свинини і залишаємо маринуватися приблизно на годину. Після цього обсмажуємо свинину на сковороді по 2 хвилини з кожного боку.

Крок - 8
09

Також прийшов час відварити локшину рамен. Для цього опускаємо її в киплячу підсолену воду і залишаємо на 5 хвилин. За цей час вона повністю готова і залишилося тільки відкинути її на друшляк.

Крок - 9
10

За цей час вже приготувався і бульйон. Він виходить дуже наваристим, цікавого темного кольору і з дуже привабливим ароматом. Знімаємо його з вогню і проціджуємо через сито. Ну що ж, всі приготування виконані, і залишається головний ритуал - подача страви.

Крок - 10
11

Для цього в тарілку наливаємо трохи кунжутного масла, соєвого соусу, а потім додаємо бульйон. Тепер викладаємо локшину, потім розрізане навпіл відварене яйце, купкою насипаємо подрібнену зелену цибулю, також купкою додаємо консервовану кукурудзу, потім свинячі стейки, листочки норі.

Крок - 11
12

Завершують все насіння кунжуту, якими ми щедро посипаємо нашу страву. Ну що ж, ось тепер справжня японська локшина рамен готова до вживання. Трохи морочливий процес, але повірте, результат змусить вас забути про прикладені зусилля, адже головне - це неймовірний смак.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Канапе з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з м’ясом 40 4 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Плюшка з цукром - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка з цукром 110 3 3 з 5 - детальніше -
Часниковий соус без майонезу - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус без майонезу 30 1 2 з 5 - детальніше -