Такий вид макаронних виробів, як локшина рамен - відомий і популярний не тільки через швидкість в приготуванні, але і за відмінні смакові якості. Локшина рамен має приємний аромат, а ще вона містить велику енергетичну цінність, тому це завжди ситно і насичено. Локшина рамен традиційно відноситься до японської кухні, і хоч цz страва вважається локшиною швидкого приготування, тобто таким собі фастфудом, але приготовлена різноманітними способами, подається в багатьох азіатських ресторанах. Сьогодні ми запрошуємо вас зануритися в справжній кулінарний ритуал японської кухні з приготування цієї страви, і зробити самим локшину рамен разом з іншими інгредієнтами, які перетворять цю страву в справжнє кулінарне вишукування.
Спочатку нам потрібно приготувати наваристий свинячий бульйон. Для цього рекомендуємо використовувати свинячі кістки, які попередньо краще вимочити в звичайній воді. Отже, ставимо на плиту каструлю з водою і викладаємо в неї кістки, які ще раз промиваємо. Коли вода закипить, не потрібно зменшувати вогонь або знімати пінку, залишимо все кипіти протягом 15 хвилин, а потім знімаємо каструлю з вогню.
Кістки виймаємо, а воду виливаємо, вона нам більше не потрібна. Приварені кістки ще раз миємо в холодній воді, а потім знову складаємо в каструлю.
Тепер уже додаємо очищену і розрізану навпіл цибулину, нарізану кільцями цибулю-порей, а також часник, який не потрібно чистити від лушпиння, а досить лише помити і відрізати верхівки зубчиків.
Також кидаємо перець чилі, але якщо ви не любитель занадто гострого, то його використовувати не обов'язково. Ще в каструлю додаємо зелену цибулю і корінь імбиру, розрізаний навпіл, а також помиті і порізані навпіл шампіньони.Теперь весь цей набір цікавих продуктів заливаємо водою і ставимо на вогонь. Готуємо бульйон не менш 2 годин.
Поки доводиться до готовності бульйон, ставимо на вогонь сотейник з водою, в якій відваримо яйця. Нам не потрібно круті, але і не дуже некруто яйця, тому вони повинні покипіти приблизно 4 хвилини, після чого знімаємо їх з вогню і заливаємо холодною водою, а коли вони охолонуть, очистимо їх від шкаралупи і поки відставимо убік.
Наступним беремо шматок свинячого філе, звичайно краще щоб це була вирізка, оскільки нам потрібно підсмажити стейки.
Тепер в окремій ємності змішуємо разом соєвий і вустерширський соус, перець чилі, сіль і кунжутне масло.
У цю суміш кидаємо шматочки свинини і залишаємо маринуватися приблизно на годину. Після цього обсмажуємо свинину на сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
Також прийшов час відварити локшину рамен. Для цього опускаємо її в киплячу підсолену воду і залишаємо на 5 хвилин. За цей час вона повністю готова і залишилося тільки відкинути її на друшляк.
За цей час вже приготувався і бульйон. Він виходить дуже наваристим, цікавого темного кольору і з дуже привабливим ароматом. Знімаємо його з вогню і проціджуємо через сито. Ну що ж, всі приготування виконані, і залишається головний ритуал - подача страви.
Для цього в тарілку наливаємо трохи кунжутного масла, соєвого соусу, а потім додаємо бульйон. Тепер викладаємо локшину, потім розрізане навпіл відварене яйце, купкою насипаємо подрібнену зелену цибулю, також купкою додаємо консервовану кукурудзу, потім свинячі стейки, листочки норі.
Завершують все насіння кунжуту, якими ми щедро посипаємо нашу страву. Ну що ж, ось тепер справжня японська локшина рамен готова до вживання. Трохи морочливий процес, але повірте, результат змусить вас забути про прикладені зусилля, адже головне - це неймовірний смак.
Випадкові рецепти