Цей рецепт для локшини з куркою і сиром є справжнім і достатньо простим для будь-якого початківця кухаря. Приготований тайський соус легко створити, а смак і аромат запам'ятається надовго.
Для початку приготуйте тайський соус, який максимально підходить до майбутньої страві. Для цього поєднайте в одній глибокій мисці курячий бульйон, яблучний оцет, долийте трохи соку лайма, столову ложку соєвого соусу і засипте 3 столові ложки коричневого цукру.
Потім пріперчіть усе чорним меленим перцем і, за допомогою вінчика, змішайте інгредієнти в мисці до утворення однорідної рідкої суміші. Так званий тайський соус - готовий.
Невелику каструлю з підсоленою водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Занурте в киплячу воду рисову локшину, не ламаючи, і варіть приблизно 6 хвилин або до тих пір, поки вона не стане достатньо м'якою і легко згиналася, але усе ж ще трохи недовареною. Злийте воду і промийте локшину холодною водою, щоб вона не злиплася, і відставте на час в бік.
Куряче філе промийте добре під проточною водою і на обробній дошці наріжте невеликими частинами. У глибоку миску налийте трохи соєвого соусу і відправте в нього курячі шматки. Добре умочіть м'ясо соусом з усіх боків і відставте на 10 хвилин для кращої пропитки.
Потім відправте глибокий сотейник з опуклим днищем на плиту, налийте в нього олію і достатньо розігрійте. Далі закиньте в гарячу олію очищений від лушпиння та дрібно нарізаний (або видавлений через чеснокодавку) часник, подрібнений перець чилі.
Смажте, постійно помішуючи, до появи насиченого аромату, а потім закиньте в сковорідку просочене соусом м'ясо і обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин до рівномірного прожарювання філе з усіх боків.
Далі залийте поверх обсмаженого м'яса бульйон і ще раз усе добре перемішайте. Потім засипте в сотейник відварену раніше рисову локшину і ретельно усе змішайте за допомогою кухонних щипців.
Потім засипте майже готову локшину, приправте соєвими паростками і посипте натертим на крупній тертці Чеддером, ще раз усе розмішайте до повного розплавлення сиру і знімайте з плити.
Готову локшину по тайськи подавайте з раніше підготовленим соусом, прикрасивши зеленню петрушки і, посипавши подрібненими горіхами.
Випадкові рецепти