Укр
Рус
Локшина Другі страви Китайська кухня

Локшина по тайськи

( 4.7667 4 530 30 оцінок)

2188 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Локшина по тайськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей рецепт для локшини з куркою і сиром є справжнім і достатньо простим для будь-якого початківця кухаря. Приготований тайський соус легко створити, а смак і аромат запам'ятається надовго.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Локшина по тайськи" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи21.7 гр.
  • Калорії211 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуйте тайський соус, який максимально підходить до майбутньої страві. Для цього поєднайте в одній глибокій мисці курячий бульйон, яблучний оцет, долийте трохи соку лайма, столову ложку соєвого соусу і засипте 3 столові ложки коричневого цукру.

Крок - 1
02

Потім пріперчіть усе чорним меленим перцем і, за допомогою вінчика, змішайте інгредієнти в мисці до утворення однорідної рідкої суміші. Так званий тайський соус - готовий.

Крок - 2
03

Невелику каструлю з підсоленою водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Занурте в киплячу воду рисову локшину, не ламаючи, і варіть приблизно 6 хвилин або до тих пір, поки вона не стане достатньо м'якою і легко згиналася, але усе ж ще трохи недовареною. Злийте воду і промийте локшину холодною водою, щоб вона не злиплася, і відставте на час в бік.

Крок - 3
04

Куряче філе промийте добре під проточною водою і на обробній дошці наріжте невеликими частинами. У глибоку миску налийте трохи соєвого соусу і відправте в нього курячі шматки. Добре умочіть м'ясо соусом з усіх боків і відставте на 10 хвилин для кращої пропитки.

Крок - 4
05

Потім відправте глибокий сотейник з опуклим днищем на плиту, налийте в нього олію і достатньо розігрійте. Далі закиньте в гарячу олію очищений від лушпиння та дрібно нарізаний (або видавлений через чеснокодавку) часник, подрібнений перець чилі.

Крок - 5
06

Смажте, постійно помішуючи, до появи насиченого аромату, а потім закиньте в сковорідку просочене соусом м'ясо і обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин до рівномірного прожарювання філе з усіх боків.

Крок - 6
07

Далі залийте поверх обсмаженого м'яса бульйон і ще раз усе добре перемішайте. Потім засипте в сотейник відварену раніше рисову локшину і ретельно усе змішайте за допомогою кухонних щипців.

Крок - 7
08

Потім засипте майже готову локшину, приправте соєвими паростками і посипте натертим на крупній тертці Чеддером, ще раз усе розмішайте до повного розплавлення сиру і знімайте з плити.

Крок - 8
09

Готову локшину по тайськи подавайте з раніше підготовленим соусом, прикрасивши зеленню петрушки і, посипавши подрібненими горіхами.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Щука фарширована - покроковий рецепт, фото 1 Щука фарширована 90 6 4 з 5 - детальніше -
Смачний сирний суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний сирний суп 40 4 3 з 5 - детальніше -
Чанахи з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з яловичини 55 6 3 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -