Лобіо по-селянськи - ситна страва з квасолі з овочами. Зазвичай її роблять пісною і подають на гарнір. Однак в цьому рецепті ми пропонуємо приготувати лобіо з м'ясом, щоб зробити смак більш яскравим і цікавим. Вибір припав на копчену індичку. Лобіо по-селянськи з індичатиною - це фантастично апетитно і смачно!
Підготуйте інгредієнти для лобіо. Моркву, а також коріння селери і пастернаку очистіть від шкірки і вимийте. Половину від загальної кількості моркви натріть на середній терці. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Болгарський перець вимийте і теж подрібніть кубиками. Петрушку вимийте і дрібно поріжте ножем.
Квасолю замочіть на ніч у воді. На наступний день рідину злийте, а квасолю викладіть в каструлю і залийте водою, щоб вона повністю покрила боби. Доведіть рідину до кипіння і варіть квасолю 10 хвилин. Потім воду злийте і повторіть все те ж саме ще двічі. Це необхідно, щоб запобігти неприємним для шлунка наслідкам від вживання квасолі.
Після третього разу воду злийте, а в каструлю з квасолею відправте копчені гомілки індички.
Додайте лавровий лист, чебрець, сіль і чорний перець горошком. Покладіть очищену моркву (цілком), коріння пастернаку і селери. 77 Влийте в каструлю воду так, щоб вона покрила всі продукти, і варіть до готовності квасолі.
Потім вийміть з каструлі все, крім квасолі. Бульйон злийте і поки відставте.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте туди подрібнені цибулю, моркву і болгарський перець. Перемішайте і посоліть за смаком. Помішуючи, смажте овочі 10 хвилин.
Додайте в зажарку томатне пюре (можна замінити густим соком або соусом) і знову ретельно вимішайте. Смажте ще 2-3 хвилини.
Влийте трохи води і томіть ще 3-4 хвилини, а потім вимкніть вогонь. Зніміть м'ясо з індичих гомілок і наріжте шматочками на один укус.
Надішліть м'ясо в каструлю з квасолею. Додайте зажарку і влийте трохи бульйону, в якому варилася квасоля. Мішайте інгредієнти і потроху вливайте бульйон, поки не отримаєте потрібну консистенцію.
Доведіть вміст каструлі до кипіння, всипте подрібнену петрушку, перемішайте і вимкніть вогонь. Розподіліть лобіо по-селянськи по порційних тарілках і подавайте на стіл гарячим. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти