Укр
Рус
Бобові Другі страви Ірландська кухня

Лобіо

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

3251 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Лобіо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ірландська кухня, Туніська кухня, Французька кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Чомусь існує думка, що лобіо - це виключно грузинська страва, і кожна господиня цієї країни має свій власний рецепт. Але, як виявилося, ця страва з сушених бобів або стручків квасолі досить популярна і в інших країнах, в тому числі і Індії. У будь-якому випадку ця страва готується безліччю різних способів, тому варто тільки захотіти, а вже яким способом - вибирати вам. Наш рецепт зможе допомогти вам приготувати лобіо, тим більше, що для приготування вам знадобляться цілком доступні продукти. Ця страва може бути самостійною, як гарячою, так і холодною, а також послужити відмінним гарніром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо" (на 100 грам)

  • Білки7 гр.
  • Жири8 гр.
  • Вуглеводи24.8 гр.
  • Калорії192 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Цю вегетаріанську, але при цьому ситну, страву можна готувати з різних сортів квасолі, чим власне і відрізняються рецепти. У нашому випадку будемо використовувати так звану чорнооку квасолю, яка дуже добре готується та й засвоюється організмом. У процесі приготування лобіо дуже легко експериментувати зі смаком, застосовуючи ті чи інші специфічні добавки. Як правило, перед тим як приступити до готування, квасолю необхідно попередньо замочити у воді. Найпростіше це робити на ніч, але якщо раптом ви забули, не засмучуйтеся. Змінюючи воду кілька разів, квасоля теж встигне набрякнути.

Крок - 1
02

Тепер, коли квасоля досить вистояти і набухла, приступаємо до її відварюванню. Цей процес теж не швидкий і може зайняти не менше 2 годин. Варимо до повного випаровування води і готовності бобових. При потребі, в процесі варіння додаємо воду, але обов'язково кип'ячену, інакше квасоля буде ще довше готуватися.

Крок - 2
03

Після того, як основний інгредієнт пройде попередню підготовку, тобто повністю відварена, приступаємо до приготування безпосередньо за всі страви. У глибоку сковорідку вливаємо оливкову олію і розігріваємо. Кидаємо туди насіння гірчиці і насіння кмину, трохи підсмажуємо.

Крок - 3
04

Фіолетову цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками, додаємо в сковороду. Трохи смажимо, помішуючи дерев'яною лопаткою, після чого солимо. Потім додаємо імбирно-часникову пасту і хін.

Крок - 4
05

Вимиті помідори ріжемо невеликими скибочками і теж відправляємо в сковорідку. Всі інгредієнти перемішуємо і продовжуємо смажити.

Крок - 5
06

Ще додаємо порошок коріандру і куркуму. Підсмажуємо, помішуючи, щоб не підгоріло, доливаємо трохи води і знову всі інгредієнти змішуємо.

Крок - 6
07

Нарешті викладаємо до решти інгредієнтів відварену попередньо квасолю, посипаємо рубаною зеленню коріандру. Знову все перемішуємо і готуємо, поки вміст сковорідки не загусне. Ось і все, чудова, ароматна і смачна страва лобіо готова, можна запрошувати їдців до столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лечо простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Лечо простий рецепт 120 1 4 з 5 - детальніше -
Соте з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Соте з брокколі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо по-венеціанські - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо по-венеціанські 25 1 2 з 5 - детальніше -