Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо з куркою

( 4.8824 4 517 17 оцінок)

2094 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лобіо з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Рецепт незвичайної страви "лобіо" знаменитий в грузинській, азербайджанській і вірменської кухні. Приготувати лобіо можна з будь-якого виду квасолі, яка є основним інгредієнтом, починаючи зі стручкової зеленої, закінчуючи консервованою червоною. Але використовуються так само і інші не менш смачні продукти, навіть м'ясні. Ми хочемо розповісти, як можна приготувати лобіо з куркою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо з куркою" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи5.1 гр.
  • Калорії115 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами. Потім подрібніть очищені зубчики часнику (хоча можна видавити і через чеснокодавку).

Крок - 1
02

Болгарський перець (бажано вибрати різного кольору) позбавте від хвостика і кісточок, ретельно помийте і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 2
03

Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і розігрійте. Закиньте в гаряче масло нашатковану цибулю, подрібнений часник і болгарський перець. Обсмажуйте все, постійно помішуючи, близько 7 хвилин.

Крок - 3
04

Потім змістіть обсмажені овочі на один бік сотейника, а на інший закиньте заздалегідь підготовлений курячий фарш. Добре все перемішайте і продовжуйте обсмажувати, помішуючи, поки в м'ясі не зникне рожевість.

Крок - 4
05

Тепер приперчіть вміст сотейника червоним меленим перцем, приправте подрібненим перцем чилі, посипте паприкою, сухим орегано і кмином і ретельно все перемішайте для гарного просочення.

Крок - 5
06

Далі залийте в сотейник соєвий соус, трохи рідкого диму і заздалегідь вимиті і нарізані великими квадратами помідори. Залийте все томатним соусом. На цьому етапі можна страву трохи присолити, але це не обов'язково.

Крок - 6
07

Тепер киньте в сотейник консервовану червону квасолю і залийте невелику кількість світлого пива (воно додасть незвичайний смак і аромат). Потім знову все перемішайте, накрийте ємність в повному обсязі кришкою і продовжуйте томити страву близько 45 хвилин.

Крок - 7
08

Після закінчення цього часу добросьте в сотейник до решти інгредієнтів консервовану кукурудзу і залийте гострий соус. Перемішайте все і, накривши кришкою, томіть ще хвилин 10.

Крок - 8
09

Потім вимкніть вогонь, дайте страві настоятися близько півгодини, а далі розкладіть по тарілках і подавайте до столу, приправивши сметаною і прикрасивши нашаткованою зеленою цибулею.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в вершковому соусі 55 6 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -
Качина грудка по-мюнхенськи - покроковий рецепт, фото 1 Качина грудка по-мюнхенськи 70 3 3 з 5 - детальніше -
Зелений горошок заморожений - покроковий рецепт, фото 1 Зелений горошок заморожений 20 1 2 з 5 - детальніше -