Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо з консервованої квасолі

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

2217 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Лобіо з консервованої квасолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

У грузинській кухні безліч смачних, пікантних і незвичайних страв, і не останнє за своєю популярністю - лобіо. Воно настільки ситне і корисне, до того ж ще й економічне, що дуже міцно утвердилось в меню грузинських ресторанів. Ця страва складається з головного інгредієнта - квасолі, ну і відповідно різними добавками, від чого і залежить різновид рецептів.Мабуть, єдине, що може вас налякати спробувати приготувати у себе на кухні лобіо, це витрата великої кількості часу. Але поспішаю вас заспокоїти, цю страву можна приготувати з консервованої квасолі, що набагато полегшить процес готування, а смак такої страви нітрохи не поступиться традиційному. Тим більше, що готувати його набагато простіше, і зіпсувати вам його жодним чином не вийде. Як вже говорилося, приготувати страву зовсім не важко, але деякі тонкощі все таки врахувати необхідно. Ні в якому разі не змішуйте різні види квасолі, так як час їх приготування цілковито різний, тому вгадати з готовністю буде досить складно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо з консервованої квасолі" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи9.2 гр.
  • Калорії88 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, якщо ви готові, можна сміливо приступати до роботи, думаю вам вже не терпиться випробувати свої кулінарні здібності. В першу чергу займемося цибулею, так як це обов'язкова складова будь-якого виду лобіо.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, миємо й досить дрібно шаткуємо на обробній дошці. Тепер дрібно нарізаємо очищений від лушпиння часник.

Крок - 2
03

Вимитий перець чилі розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і насіння, нарізаємо дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Глибоку сковорідку поміщаємо на плиту, вливаємо в неї оливкову олію і максимально розігріваємо на середньому вогні

Крок - 4
05

Викладаємо в сковорідку раніше нашатковану цибулю, часник і різаний перець чилі, пасеруємо до м'якості і появи насиченого часникового аромату.

Крок - 5
06

Тим часом ріжемо кільцями середньої товщини цибулю порей і теж кидаємо на сковорідку. Обсмажуємо все разом, постійно помішуючи, протягом 3 хвилин.

Крок - 6
07

Після цього відкриваємо банки по 400 г консервованих помідорів і викладаємо в сковорідку, перемішуємо і готуємо близько 20 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою. Вогонь можна зменшити, щоб вміст сковорідки не підгорів або пристав до дна.

Крок - 7
08

Пару банок консервованої білої квасолі відкриваємо і перекладаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Крок - 8
09

Відціджену квасолю кидаємо в сковорідку до підготовлюваного страви, добре перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок - 9
10

Вимиту і трохи обсушену зелень петрушки дрібно шаткуємо на обробній дошці і теж додаємо в сковорідку. Тепер трохи страву присолюємо, багато солі кидати не потрібно, так як консервована квасоля досить солона, додаємо трохи чорного меленого перцю і знімаємо страву з вогню.

Крок - 10
11

Дамо трохи страві настоятися, а потім розкладаємо в тарілки, посипаємо зверху дрібно нарізаною зеленню петрушки і подаємо до обіднього столу або на вечерю.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Локшина удон з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з морепродуктами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Халва без сахара - покроковий рецепт, фото 1 Халва без сахара 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пиріжки з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Пиріжки з капустою 75 3 3 з 5 - детальніше -