Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо з грибами

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

2056 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Лобіо з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Яку кількість рецептів лобіо можна нарахувати на Кавказі, напевно не скаже ніхто. Але основою будь-якої страви є, звичайно ж, квасоля, причому в різних варіантах різна: червона, біла, в цяточку, заморожена, консервована, взагалі, вибір за вами. Ще, як і в багато інших грузинських страв, кладуть волоські горіхи. Ну а лобіо з грибами - це просто мрія для вегетаріанців, адже страви з квасолі настільки багаті білками, що цілком можуть заповнити відсутність в раціоні м'яса. Думаю, ви безсумнівно повинні хоч раз в житті спробувати приготувати особисто лобіо з грибами, тим більше, що нічого страшного і складного в його приготуванні немає, та й продукти потрібні неабиякі. Ну, пора приступати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо з грибами" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири39.7 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії397 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Лук шалот чистимо і ріжемо дуже тоненькими кружальцями і розбираємо на окремі колечка.

Крок - 1
02

Тепер займемося підготовкою квасолі. Обрізаємо кінчики стручків, виймаємо жорстку ниточку, яка йде уздовж стручка.

Крок - 2
03

У вимитих печериць відрізаємо ніжки, а капелюшки ріжемо на четвертинки.

Крок - 3
04

Білу цибулину чистимо, миємо й досить дрібно шаткуємо. Знімаємо з зубків часнику шкірку, розрізаємо, виймаємо зелень і дрібно січемо.

Крок - 4
05

Нарізану цибулю шалот складаємо в мисочку, посипаємо борошном і перемішуємо, щоб колечка цибулі обваляти в борошні.

Крок - 5
06

У сотейник наливаємо велику кількість рослинного масла розігріваємо на плиті, обвалену в борошні цибулю шумівкою опускаємо в киплячу олію і обсмажуємо до хрусткої скоринки.

Крок - 6
07

Обсмажену цибулю виловлюємо шумівкою з сотейника і викладаємо на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир, посипаємо сіллю.

Крок - 7
08

На плиту помістити каструлю з водою, посолити і довести до кипіння. В окріп опустити стручки квасолі, відварити протягом 15 хвилин.

Крок - 8
09

Поки обварюється квасоля, наріжемо кубиками бекон.

Крок - 9
10

Відварені стручки квасолі виймаємо і перекладаємо в холодну воду з льодом, трохи охолодивши, квасолю виймаємо і складаємо в окрему посудину.

Крок - 10
11

У сотейник кидаємо вершкове масло, коли воно трохи розтопиться, викладаємо туди ж нарізаний бекон, січену білу цибулю і часник, а також гриби. Весь вміст солимо, посипаємо перцем, перемішуємо.

Крок - 11
12

З гілочок розмарину обриваємо листя і нарізаємо ножем.

Крок - 12
13

У сотейник, де обсмажуються гриби з іншими інгредієнтами, засипаємо борошно, добре перемішуємо, додаємо трохи бульйону, що залишився від варіння квасолі, а також вливаємо невелику кількість вершків.

Крок - 13
14

Після цього в сотейник додаємо трохи потертого мускатного горіха, а таож перекладаємо туди відварену квасолю, перемішуємо. Потім кидаємо нашатковану зелень розмарину, все розмішуємо за допомогою дерев'яної лопатки, кип'ятимо страву буквально кілька хвилин і знімаємо з вогню.

Крок - 14
15

Готове лобіо перекладаємо в лоток, рівномірно розрівнюємо, зверху посипаємо кільцями смаженої цибулі, трохи перчимо і прикрашаємо зеленню розмарину.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп 80 4 2 з 5 - детальніше -
Кращий рецепт еклера - покроковий рецепт, фото 1 Кращий рецепт еклера 50 3 3 з 5 - детальніше -
Профітролі закусочні - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі закусочні 50 3 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус до стейку - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус до стейку 45 1 2 з 5 - детальніше -