Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо з горіхами

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

2103 - переглядів
45 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Лобіо з горіхами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

У цьому рецепті основну насиченість страві надають волоські горіхи. Спробуйте приготувати і переконайтеся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо з горіхами" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири14.8 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть приготування цієї легкої, але досить ситної страви. Отже, очистіть від шкаралупи волоський горіх і дрібно його подрібніть за допомогою ножа. Потім помістіть дрібну сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Помістіть подрібнені горіхи в киплячу олію і почніть обсмажувати, постійно помішуючи.  

Крок - 1
02

Далі трохи присмажені горіх присоліть, приперчіть чорним меленим перцем. Потім рясно присипте ще й червоним меленим перцем. За допомогою кухонної лопатки добре усе перемішайте і обсмажуйте горіхи ще близько 4 хвилин, зніміть з вогню.

Крок - 2
03

Тепер помістіть неглибокий сотейник на плиту, укладіть в нього шматок вершкового масла і на середньому вогні максимально нагрійте до повного його розтоплення.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Часник також звільніть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками. Тепер відправте ці овочі в розтоплене вершкове масло і обсмажуйте, постійно помішуючи, до тих пір, поки цибуля з часником не пом'якшають, і ви не почуєте насичений аромат.  

Крок - 4
05

Далі киньте в сковорідку до цибулі з часником заморожену, зелену стручкову квасолю, залийте раніше підготовленим бульйоном (в цьому рецепті можна використовувати як м'ясний бульйон, так і овочевий, на смак страви це точно не вплине).

Крок - 5
06

Потім приправте вміст сковороди сухою зеленню петрушки, приперчіть червоним меленим перцем (або ж наріжте червоний перець чилі невеликими шматочками, можна навіть з насінням) і трохи присоліть. Продовжуйте тушкувати страву, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу зніміть сковороду з овочами з вогню і в окремій ємності або в одній зі сковорідок, перемішайте раніше обсмажені горіхи і тушковану квасолю. Страва готова, розкладіть по тарілках і з задоволенням пробуйте.  

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мамалига - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига 35 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре з картоплі і селери - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з картоплі і селери 45 4 2 з 5 - детальніше -
Манник на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Манник на сметані 50 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з начинкою 45 3 3 з 5 - детальніше -