У цьому рецепті основну насиченість страві надають волоські горіхи. Спробуйте приготувати і переконайтеся.
Почніть приготування цієї легкої, але досить ситної страви. Отже, очистіть від шкаралупи волоський горіх і дрібно його подрібніть за допомогою ножа. Потім помістіть дрібну сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Помістіть подрібнені горіхи в киплячу олію і почніть обсмажувати, постійно помішуючи.
Далі трохи присмажені горіх присоліть, приперчіть чорним меленим перцем. Потім рясно присипте ще й червоним меленим перцем. За допомогою кухонної лопатки добре усе перемішайте і обсмажуйте горіхи ще близько 4 хвилин, зніміть з вогню.
Тепер помістіть неглибокий сотейник на плиту, укладіть в нього шматок вершкового масла і на середньому вогні максимально нагрійте до повного його розтоплення.
Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Часник також звільніть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками. Тепер відправте ці овочі в розтоплене вершкове масло і обсмажуйте, постійно помішуючи, до тих пір, поки цибуля з часником не пом'якшають, і ви не почуєте насичений аромат.
Далі киньте в сковорідку до цибулі з часником заморожену, зелену стручкову квасолю, залийте раніше підготовленим бульйоном (в цьому рецепті можна використовувати як м'ясний бульйон, так і овочевий, на смак страви це точно не вплине).
Потім приправте вміст сковороди сухою зеленню петрушки, приперчіть червоним меленим перцем (або ж наріжте червоний перець чилі невеликими шматочками, можна навіть з насінням) і трохи присоліть. Продовжуйте тушкувати страву, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.
Після закінчення цього часу зніміть сковороду з овочами з вогню і в окремій ємності або в одній зі сковорідок, перемішайте раніше обсмажені горіхи і тушковану квасолю. Страва готова, розкладіть по тарілках і з задоволенням пробуйте.
Випадкові рецепти