Для початку займіться підготовкою інгредієнтів необхідних цій страві. Їх, в принципі, не так багато, але все ж. Отже, очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте цибулю. Якщо хочете більш ароматну страву, використовуйте червону цибулину.
Глибоку каструлю, в якій надалі буде готуватися наша страва, помістіть на плиту, залийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Закиньте в гаряче масло яловичий або свинячий фарш (це вже на ваш вибір) і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.
Далі закиньте в каструлю заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, добре все перемішайте і продовжуйте обсмажувати, до розм'якшення цибулі.
Тепер додайте до фаршу дрібно нарізані консервовані помідори і залийте все рідким, гострим томатним соусом (можна ще використовувати кетчуп). За бажанням, можливий варіант цієї страви і зі свіжими томатами, але в такому випадку необхідно буде обов'язково спочатку їх приварити і звільнити від шкірки, а потім ще додати томатну пасту для потрібної кислинки.
Потім киньте в каструлю консервовану червону квасолю, яка є практично основним інгредієнтом цієї страви. Тепер приправте лобіо червоним меленим перцем, паприкою і сухим часником (можна видавити свіжий часник через чеснокодавку), добре все присоліть.
Далі знову все гарненько перемішайте за допомогою дерев'яної ложки, приперчіть чорним меленим перцем і, накривши кришкою і зменшивши вогонь до мінімуму, продовжуйте тушкувати протягом 1 години.
Готове лобіо з червоної квасолі розкладіть по тарілках, прикрасьте натертим на крупній тертці твердим сиром і попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленою цибулею. Подавайте обов'язково гарячим і зі свіжою сметаною високої жирності.
Випадкові рецепти