Укр
Рус
Бобові Другі страви Українська кухня

Лобіо з червоної квасолі

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

2218 - переглядів
85 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Лобіо з червоної квасолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Туніська кухня, Ірландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Дуже ситна, смачна, а головне ніжна страва для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо з червоної квасолі" (на 100 грам)

  • Білки10.7 гр.
  • Жири10.4 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії157 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою інгредієнтів необхідних цій страві. Їх, в принципі, не так багато, але все ж. Отже, очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте цибулю. Якщо хочете більш ароматну страву, використовуйте червону цибулину.

Крок - 1
02

Глибоку каструлю, в якій надалі буде готуватися наша страва, помістіть на плиту, залийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Закиньте в гаряче масло яловичий або свинячий фарш (це вже на ваш вибір) і обсмажуйте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 2
03

Далі закиньте в каструлю заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, добре все перемішайте і продовжуйте обсмажувати, до розм'якшення цибулі.

Крок - 3
04

Тепер додайте до фаршу дрібно нарізані консервовані помідори і залийте все рідким, гострим томатним соусом (можна ще використовувати кетчуп). За бажанням, можливий варіант цієї страви і зі свіжими томатами, але в такому випадку необхідно буде обов'язково спочатку їх приварити і звільнити від шкірки, а потім ще додати томатну пасту для потрібної кислинки.

Крок - 4
05

Потім киньте в каструлю консервовану червону квасолю, яка є практично основним інгредієнтом цієї страви. Тепер приправте лобіо червоним меленим перцем, паприкою і сухим часником (можна видавити свіжий часник через чеснокодавку), добре все присоліть.

Крок - 5
06

Далі знову все гарненько перемішайте за допомогою дерев'яної ложки, приперчіть чорним меленим перцем і, накривши кришкою і зменшивши вогонь до мінімуму, продовжуйте тушкувати протягом 1 години.

Крок - 6
07

Готове лобіо з червоної квасолі розкладіть по тарілках, прикрасьте натертим на крупній тертці твердим сиром і попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленою цибулею. Подавайте обов'язково гарячим і зі свіжою сметаною високої жирності.    

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пончики в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики в домашніх умовах 95 3 3 з 5 - детальніше -
Плюшка з цукром - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка з цукром 110 3 3 з 5 - детальніше -
Райдужна форель у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Райдужна форель у фользі 60 3 3 з 5 - детальніше -