Навіть якщо ви ніколи не постили, не збираєтеся займатися цим, ніколи не думали про вегетаріанську їжі, зверніть увагу на мій рецепт легкої страви з квасолі, яка містить досить багато білка. Ця страва стоїть в одному ряду з самими незвичайними в грузинській кухні - це лобіо. Якщо вас зацікавило і хочете приготувати страву так, щоб вона максимально підходила до традицій грузинської кухні, була надзвичайно ніжною, наслідуйте моїх порад, і у вас обов'язково усе вийде. І що найголовніше, приготувати її цілком доступно в мультиварці, що трохи спростить весь процес приготування та й заощадить час вашого перебування на кухні. І хоч ми і говорили про вегетаріанство, усе-таки хочеться, щоб цей шедевр спробували і м'ясоїди. Так ось, щоб наше лобіо в мультиварці вийшло ситніше і смачніше - просто трохи його урізноманітимо, додавши м'яса.
Як я вже сказав, в сьогоднішньому рецепті ми додаємо м'ясо, тому до нього в першу чергу і приступайте. Візьміть яловичу вирізку, постарайтеся, щоб не було зайвого жиру і непотрібних абсолютно плівок, добре промийте та висушіть паперовим рушником. Потім поріжте на шматки середнього розміру, складіть на обробній дошці, посоліть трохи і поперчіть, залиште ненадовго, хай промаринується.
Підготуйте інші інгредієнти: цибулю червону очистіть від лушпиння, до речі, краще брати саме червону, так як вона солодша, наріжте тонкими пір'ями. Також очистіть кілька зубків часнику і дрібно посічіть.
Потім м'ясо перекладіть в глибоку миску, посипте борошном, добре перемішайте.
У чашу мультиварки влийте рослинне масло, викладіть шматки яловичини, обкачані в борошні, включіть режим «жарка», обсмажуйте до рум'яності і перекладіть в тарілку.
Замість м'яса в мультиварку киньте дрібно січений часник і нарізану пір'ями червону цибулю, перемішайте і пасеруйте в тому ж режимі мультиварки.
Через хвилину покладіть в мультиварку кубик яловичого бульйону і перемішайте до його повного розчинення. Обсмажуйте цибулю з часником в бульйоні до золотистого.
Після цього додайте заздалегідь обсмажене м'ясо, долийте води і, закривши кришку смультиварки, включіть режим "тушкування", готуйте протягом 45 хвилин.
Після цього відкрийте чашу мультиварки і до її вмісту додайте банку червоної консервованої квасолі зі свининою, також викладіть сушені чорні і білі боби.
Туди ж висипте попередньо розморожений зелений горошок, усе перемішайте і закрийте кришку. Продовжуйте готувати усе разом ще півгодини в тому ж режимі мультиварки.
Готову страву подавайте гарячою. На тарілку порційно викладіть гіркою відварений рис і додайте апетитну і досить колоритну на вигляд добавку - лобіо з мультиварки.
Випадкові рецепти