Лобіо по-вірменськи має ряд своїх правил при приготуванні. Яких, дізнайтеся в цьому рецепті.
Для початку помістіть глибоку каструлю на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Далі засипте в окріп заздалегідь змочену близько години в холодній воді білу квасолю, перемішайте і залиште відварюватися на середньому вогні близько години.
Потім помийте холодною водою невеликого розміру помідори, наріжте досить великими шматками і відправте в чашу блендера (або скористайтеся кухонним комбайном). Подрібнюйте порізані томати до однорідної рідкої маси (я б навіть порівняв з томатним соусом).
Тепер помістіть антипригарну сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Закиньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 4 хвилин, до розм'якшення цибулі.
Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник (можна видавити через чеснокодавку) і теж відправте в сковорідку до цибулі. Обсмажуйте, помішуючи, близько 2 хвилин до появи насиченого часникового аромату.
Тепер очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками молоду моркву. Також подрібніть і попередньо вимиту і осушену паперовим рушником селеру. Їх теж відправте в сковорідку до присмаженої цибулі, перемішайте і продовжуйте усе обсмажувати.
Потім закиньте до присмажених овочів раніше відварену білу квасолю, долийте воду з її відвару і рясно приперчіть чорним меленим перцем. За необхідності ще присоліть. Перемішайте усе добре і доведіть до кипіння.
Далі зменшіть вогонь до мінімального, залийте в сковорідку заздалегідь підготовлену томатну суміш і, перемішавши і накривши кришкою, продовжуйте тушкувати страву близько 25 хвилин.
Після закінчення цього часу розкладіть готову страву в глибокі миски і, прикрасивши нашаткованою свіжою зеленню петрушки подавайте до столу.
Випадкові рецепти