Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо по-вірменськи

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

2095 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Лобіо по-вірменськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Лобіо по-вірменськи має ряд своїх правил при приготуванні. Яких, дізнайтеся в цьому рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо по-вірменськи" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири5.3 гр.
  • Вуглеводи15.2 гр.
  • Калорії122 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть глибоку каструлю на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Далі засипте в окріп заздалегідь змочену близько години в холодній воді білу квасолю, перемішайте і залиште відварюватися на середньому вогні близько години.

Крок - 1
02

Потім помийте холодною водою невеликого розміру помідори, наріжте досить великими шматками і відправте в чашу блендера (або скористайтеся кухонним комбайном). Подрібнюйте порізані томати до однорідної рідкої маси (я б навіть порівняв з томатним соусом).

Крок - 2
03

Тепер помістіть антипригарну сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Закиньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 4 хвилин, до розм'якшення цибулі.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник (можна видавити через чеснокодавку) і теж відправте в сковорідку до цибулі. Обсмажуйте, помішуючи, близько 2 хвилин до появи насиченого часникового аромату.

Крок - 4
05

Тепер очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками молоду моркву. Також подрібніть і попередньо вимиту і осушену паперовим рушником селеру. Їх теж відправте в сковорідку до присмаженої цибулі, перемішайте і продовжуйте усе обсмажувати.

Крок - 5
06

Потім закиньте до присмажених овочів раніше відварену білу квасолю, долийте воду з її відвару і рясно приперчіть чорним меленим перцем. За необхідності ще присоліть. Перемішайте усе добре і доведіть до кипіння.

Крок - 6
07

Далі зменшіть вогонь до мінімального, залийте в сковорідку заздалегідь підготовлену томатну суміш і, перемішавши і накривши кришкою, продовжуйте тушкувати страву близько 25 хвилин.

Крок - 7
08

Після закінчення цього часу розкладіть готову страву в глибокі миски і, прикрасивши нашаткованою свіжою зеленню петрушки подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Курка в мультиварці 80 5 2 з 5 - детальніше -
Профітролі - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Свекольник гарячий - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник гарячий 70 2 2 з 5 - детальніше -